TV-serien “Jordbrukerne” på NRK i høst

Publisert: 23.09.2021 13:09

Høsten 2021 er det premiere på TV-serien “Jordbrukerne” der mye av handlingen foregår i Øyfjell og Raulandsområdet. Serien ble spilt inn i fjor og tidligere i år og har premiere på NRK 28. oktober.

Se trailer her

I «Jordbrukerne» møter vi Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.

Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere.

Ingen av dem er forberedt på hvor lite uforstyrret livet på landsbygda er. Alt fra nysgjerrige naboer til ivrige næringspolitikere stikker kjepper i hjulene for dem, og før de vet ordet av det har gjengen fra Oslo mer eller mindre mot sin vilje endt opp som gründere av Norges første halal gardsysteri.

Jordbrukerne er en historie om flukt, fellesskap – og halalost. Premiere i NRK TV og på NRK1 fra 28. oktober.

I år kan publikum se fram til et knippe nye dramaserier på NRK, skriver kanalen i sin pressemelding,  og Jordbrukerne er altså en av dem.

Les mer: Jordbrukerne til Canneseries

Foto: Dag Jensen