Jordbrukerne til Canneseries

Publisert: 23.09.2021 12:09

NRK-serien Jordbrukerne som er spilt inn i Rauland er invitert til det internasjonale konkurranseprogrammet i Canneseries.

Dramaserien på åtte episoder har premiere på NRK 28. oktober og skal vises både på NRK og de andre nordiske statskanalene. Men, i tillegg konkurrerer serien om hele seks priser på seriefestivalen i Cannes sammen med det beste av serier fra hele verden. Dersom serien kommer gjennom nåløyet konkurrerer den om gjeve titler som beste serie, beste skuespillerprestasjon, beste manus, ungdomsjurypris, publikumspris og en pris for beste tolkning; «Special Interpretation Prize».

Om Jordbrukerne

Serien handler om fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Mer eller mindre mot sin vilje ender de opp som gründere av Norges første halal-ysteri. I hovedrollene finner vi Nader Khademi (Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane, Heksejakt), Ayaz Hussain (mannen bak, og spilte hovedrollen som Kasim, i begge sesongene av Kasim Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund. Episoder er også regissert av Aurora Gossé og Brwa Vahabpour.

Les mer: TV-serien Jordbrukerne på NRK i høst

Aliu og Bjørnstad

Serien er skapt og skrevet av prisvinnende regissør og manusforfatter Izer Aliu (Fluefangeren), sammen med Rubicons Anne Bjørnstad.

Aliu debuterte som regissør i 2012 med Å vokte fjellet; eksamensfilmen hans ved Den norske filmskolen, som fikk Amanda for beste kortfilm. I 2016 kom hans spillefilmdebut Fluefangeren, som ga ham en Amanda for beste regi, og filmen ble også nominert til Nordisk råds filmpris fra Norge. Anne Bjørnstad står, sammen med makkeren Eilif Skodvin, blant annet bak seriesuksessen Lilyhammer i tre sesonger, som var første norske serie på Netflix, og vant flere priser, og Roeng for TV2.  HBO-serien Beforeigners er også skapt av Bjørnstad og Skodvin.

Produksjonsselskap er Rubicon, og serien skal vises på NRK1 og nrk.no fra 28. oktober. Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til serien.

Se trailer her