Rjukan og Rauland i Telemark

Fjell, daler, vann og fosser

Sterke naturopplevelser i Norge og Norges største villmark. Rauland og Rjukan ved randen av Hardangervidda. 

I Rauland kan du bade, vandre, sykle, padle eller gå tur i mektig høyfjellsnatur. Bo komfortabelt og med kort avstand til attraksjonene i Fjell-Telemark.

Velkommen til Rauland!Gaustatoppen er Norges og Nord-Europas beste utsiktspunkt. Se 1/6 del av Norge på en klar dag.

Besøk Gaustatoppen – Norges vakreste fjell og Norges beste utsiktspunkt.

Gaustatoppen (1883 moh.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt.

Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Hit kommer du til fots eller med Gaustabanen som tar deg opp over 700 høydemeter på innsiden av fjellet.


Hardangervidda Nasjonalparksenter

Hardangervidda Nasjonalpark er Norges og fastland-Europas største nasjonalpark på 3422 kvadratkilometer.

Opplev nasjonalparksenteret med sin prisbelønte utstilling og familievennlige utendørs natursti med naturguide app.

www.hardangerviddanasjonalparksenter.noFalkeriset – barnas favoritt! 

Den flotte turen opp til Falkenuten (1096 m.o.h.) passer for hele familien, er svært populær – ikke minst med sin panoramautsikt mot Hardangervidda og Gaustatoppen!

Stien er steinsatt av sherpaer fra Nepal, er 1,5 kilometer lang og en klar favoritt for barnefamilien.Bo godt i vakker natur på Rauland:
 
 

I Rauland kan du bade, fiske, padle, sykle eller gå tur i flott og variert høyfjellsterreng. Besøk Falkeriset med litt sjokolade i sekken, ta med barna på Barnas Seter, lei en sykkel på Raulandsfjell eller kano på Vierli.

Ønsker du hytteferie er Rauland Feriesenter et godt alternativ med moderne hytter og hytteleiligheter tett på turløyper og vakker høyfjellsnatur.

» Besøk Rauland Feriesenter 
» Flere sommer-opplevelser i Rauland