Om Team Telemark

Det var her det hele startet og siden har Telemark fortsatt å prege skisporten og skigåing – men også norsk kultur på mange vis.

Team Telemark vil dra linjene fra Sondre Norheim i Morgedal og tungtvannsaksjonen på Vemork frem til dagens moderne langrennshelter inn i fremtiden.

En bærebjelke er å drive et langrennsteam for begge kjønn som skal være et forbilde, men også vise at det går an oppnå gode resultater og oppmerksomhet lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Team Telemark skal ta tilbake tronen som skisportens vugge!

For alle i Telemark

Team Telemark legger til rette for hospitering som gjør det mulig også for de nest beste å delta. For unge løpere med ambisjoner vil det å trene, bo, leve og utvikle seg med toppløpere være av stor betydning for deres utvikling.

Team Telemark vil inspirere idrettslag, dele kunnskap med lokale trenere, og være tett på Telemarksidretten. Teamet ser også frem til samarbeid med toppidrettslinjene og høyskolemiljøene.

Team Telemark skal ha sine treningssamlinger i Telemark og vil arbeide aktivt med å profilere Telemark og stedene man er på. Team Telemark søker å samarbeide med virksomheter som vil assosiere seg med og bidra til vekst i regionen.

Ikke som de andre

Team Telemark har bredere mål enn å kun prege skisporten. Ideen er å samle hele Telemark om et felles prosjekt hvor alle som ønsker kan delta på egne premisser, føle eierskap og oppnå gode resultater. Team Telemark vil også invitere bedrifter, kommuner, idrettslag og foreninger til å delta aktivt, og gjennom dette bidra til økt produktivitet og lavere sykefravær. Det skal lønne seg for alle å delta.