Om Ridderhus

Kolleksjonene til RIDDERHUS er inspirert av sagn, myter og symboler fra den norske folkekulturen. Hver kolleksjon har sin egen lille historie som gir smykkene en ekstra dimensjon.

– Jeg lager simpelthen smykker jeg selv kunne tenke meg å bruke og lar kvalitet, holdbarhet og estetikk gå hånd i hånd. De har gjerne et rent og stilisert uttrykk, noe som gjør dem holdbare i hverdagen, så vel som elegante i selskap.

Rauland er et verdifullt knutepunkt for tradisjonshåndverk i Norge, og Marie Ridderhus har en Bachelor i Tradisjonskunst med vekt på metall fra Høgskolen i Telemark (nå Universitetet i Sørøst-Norge) avd. Rauland.

– Det har både sine fordeler og ulemper med å etablere seg på et lite sted som Rauland. Fordelene er uten tvil at man slipper å bli distrahert av alle impulser fra byen, og kan jobbe målrettet. Man klarer kanskje bedre å holde seg til sitt eget formuttrykk når man er litt utenfor de ferskeste moteimpulsene. Man blir kjent med sine kolleger på et mer personlig plan.

Ulempene er jo at man er lengre fra messer og begivenheter som er verdt å få med seg. Man er mye alene, og holder seg kanskje ikke like skjerpet av konkurrerende bransjer. Det er ikke like lett å skape nye kontakter.

I sitt lille verksted produserer hun smykker i sølv med lidenskap for sølvsmedfaget.

Kontaktinfo:
Marie Ridderhus
Runningdalen 18
3864 Rauland

Epost: [email protected]

Tlf.: 91528552