Tiltak og informasjon om smittevern

GJESTEINFORMASJON, SMITTEVERN COVID-19

Vi i Rauland Skisenter tar smittevern på alvor, og gjør vårt ytterste for å sikre at det skal være trygt å bo, og være på ski hos oss i vinter. Vi ser frem til å ønske dere alle velkommen til en ny, men annerledes skisesong med nye regler og begrensinger.

Denne sesongen vil dere oppleve at ting er litt annerledes da vi må ta nødvendige forhåndsregler og følge de råd og regler som til en hver tid gjelder.

Vi følger myndighetenes anbefalinger, veileder fra vår bransjeorganisasjon Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, og vi er i god dialog med kommunelegen i Vinje Kommune.

Vær oppmerksom på at regler og informasjon kan endres med kort varsel mtp. nasjonale og lokale råd/regler. Hold deg oppdatert på den siste informasjonen på lenkene nedenfor:

https://www.vinje.kommune.no/

https://www.helsenorge.no/

https://www.fhi.no/

BRUK AV MUNNBIND

Vinje kommune anbefler bruk av munnbind i butikker, buss, drosje, serveringsstrder og ellers innendørs der man ikke klarer å holde 1 m avstand til andre som ikke er husstandsmedlem.

Anbefalinga gjeld ikke for barn under 12 år og personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

For å begrense smitte må du og ditt reisefølge ikke reise, og besøke oss om du er:

– Er pålagt karantene, isolasjon eller andre restriksjoner knyttet COVID-19 på avreise tidspunktet.
– Er syk, har symptomer på COVID-19 eller har vært i nærkontakt med personer som har hatt/har, fått påvist Covid-19.

Du og ditt reisefølge må gjøre deg/kjent med myndighetenes til en hver tid oppdaterte retningslinjer for smittevern og Rauland Skisenter/ Rauland Feriesenter sine retningslinjer. Husk å holde avstand og ha god/hyppig hånd og- hostehygiene.

Hva skjer dersom du skulle få symptomer eller bli syk dersom du er på besøk i hos oss i vinter? Da har vi følgende råd til deg og dere:

– Dra hjem så fort som mulig
– Vent ute eller i et eget rom om mulig.
– Ikke anvend offentlig transport.
– Dekk til munn og nese eller hold 2 meter avstand til andre
– Ta kontakt med ditt lokale legekontor og følg deres anvisninger.

Etter kontakt med lege/ legevakt anbefales gjesten å returnere hjem til eget bosted i egen bil. Det er også viktig at du som gjest mottar legeerklæring hvis du må avbryte oppholdet hos oss. Får vi melding om at syke gjester har bodd/ vært hos oss vil vi sørge for nødvendig rengjøring.

VÅRE ANSATTE

Vårt team vil gjøre alt vi kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon før de får begynne å jobbe hos oss på Rauland Skisenter.

– Ansatte har fått god innføring og opplæring i våre smitteverntiltak tilknyttet arbeidsplassen
– vi praktiserer god håndhygiene med hyppig håndvask/håndsprit
– rengjør regelmessig fellesområder og kontaktflater som ofte berøres
– holder avstand til hverandre
– holder oss hjemme fra arbeidet om vi er syke

KJØP AV HEISKORT

I år er vi spesielt opptatt av at du skal kjøpe heiskortet ditt digitalt og det vil derfor kun være mulig å kjøpe heiskort online eller i våre billettautomater! Dette for å unngå køer i våre lokaler.
Har du Key Card fra før av kan du enkelt lade ditt kort via din profil. Du kan også kjøpe kort online og hente ditt påfylte heiskort og nytt Key Card i en av våre billettautomater.

Grunnet avstandskravet må vi denne sesongen begrense antall gjester i anlegget. Vi vil derfor innføre formiddagskort og ettermiddagskort slik at tilbudet blir tilgjengelig for flere, men på ulik tid. Vi har også færre typer kort enn tidligere.

Vi har også innført det vi kaller høysesong. Høysesongperiode: ( alle lørdager, jul/nyttår, vinterferie  uke 8 9, påske.) Prisene vil da være høyere. Samtidig har vi satt ned prisene på de andre dagene. Vi håper at dette vil medføre en jevnere trafikk i anlegget.

Våre gjester bør nå i god tid før besøket hos oss sjekke ut om det er tilgjengelige billetter og forhånds kjøpe disse. Dette vil ikke gjelde innehavere av sesongkort.

HEISEN/HEISKØER

Vi oppfordrer alle til å vise hensyn og ta forholdsregler i våre skiområder.

Viktig informasjon til deg som skigjest:
Som ellers i samfunnet gjelder avstandskravet også i Rauland Skisenter.

– Respekter skilting, merking og eventuelle instruksjoner fra personal på plass.
– Ta heisen med din familie, da får vi utnyttet kapasiteten best mulig.
– Hold en stavlengdes avstand til andre enn dine nærmeste familien i både heiskøer og i anlegget generelt.

Dette gjør vi:
– Skilting og merking rundt om i anlegget. Vi ber deg som gjest respektere dette.
– Fyller ikke heisene aktivt
– Ny køordning i stolheiser og t-krok. 
– Det skal være et sete ledig mellom alle andre en husstandsmedlemmer.
– Oppfordrer gjester til å spre seg i skiområdet for å best utnytte kapasiteten.

SERVERINGSTEDER

Våre serveringssteder er underlagt strenge offentlige regler i forhold til vask, desinfisering og generelt renhold. Vi følger nasjonale retningslinjer og bransjeveiledere fra NHO.

Vi har innført frivillig registrering av kontaktopplysninger ved besøk på våre spisteder. Formålet med registrering av kontaktopplysninger er å lette arbeidet med smittesporing dersom en gjest får påvist covid‐19 etter besøket. Vi bruker systemet Safe-spot.

Grunnet avstandsreglene vil det i år være begrenset plass på våre spisesteder. Det vil derfor være spiseplikt innendørs. Køene skal nå være i størst grad ute.

– Vi oppfordrer at kun en fra hver familie/ grupper står i kø for å kjøpe mat/ betale og hente mat.
– Vær vennlig å ikke mingle rundt i lokalet.
– Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer og informasjon plassert rundt om på våre spisesteder.
– Det vil være kiosk utendørs på Tiur, og Paviljongen i Holtardalen vil i år kun være et utsalgssted for kioskvarer. (Enkelte dager i sesongen).
– Vi har også anskaffet en WC- container på Tiur for gjester som ikke kommer inn på Tiurstoga når det er fullt.
– Det blir ingen afterski på Heishuset.

Fra 20.01 er det kun tillatt å servere alkohol sammen med mat. Hver enkelt gjest som skal ha alkohol må bestille mat og ha en sitteplass innendørs. 

SKIUTLEIE/SKISHOP

Vi skal sørge for at du som skal leie ski hos oss skal få et godt og sikkert utstyr.

Dette gjør vi:
– Plakater og informasjon om viktige beskjeder i våre skiutleier vil bli satt opp.
– Maks antall inne i lokalene kan bli innført ved mye besøk. Ventetid ute må derfor påregnes.
– Vi vil regelmessig, etter hvert bruk vaske hjelmer, støvler og staver. Vi vil flytte hjelmer bak diskene for å unngå unødvendig prøving.
– Vi oppfordrer likevel alle våre gjester til å ha med egen hjelm denne sesongen.

SKISKOLE

Det vil i år være noen endringer for å gjennomføre skiskolen på en smittevernsvennlig måte.

Viktig informasjon i forkant:
– Syke personer skal ikke delta i skiskolen
– Det vil være begrenset skiskole denne sesongen, og vi tar kun forhåndsbooking via mail. 
– Kun privattimer.

OVERNATTING/ RAULAND FERIESENTER

Vi har innført følgende rutiner og tiltak slik at du kan bo trygt hos oss.

Du og ditt reisefølge må:
– Ikke reise om dere har symptomer på Covid-19, fått påvist COVID-19, er ilagt restriksjoner knytt til Covid-19 som karantene, isolasjon eller andre restriksjoner.
– Gjøre deg kjent med og følge myndighetenes retningslinjer for smittevern.
– Følge nasjonale og eventuelle lokale anbefalinger på maks antall personer på samme oppholdssted. Dette gjelder også leide hytter og leiligheter.

Ved booking av opphold hos oss er det innført obligatorisk sluttrengjøring. Dette er innført som en del av våre smittevernstiltak, slik at du som gjest kan føle deg trygg på at renholdet blir ivaretatt på en god og grundig måte. Vi desinfiserer alle nødvendige kontaktpunkt.
Vi tillater ikke bruk av soveposer eller lakenposer, kun rent sengetøy. Vi anbefaler at du leier sengetøy hos oss. Vask service og bestikk på høyeste temperatur i oppvaskmaskin

– Håndsprit er tilgjengelig i resepsjon
– Nøkler desinfiseres før utlevering
– Betaling av opphold skjer fortrinnsvis før ankomst. Ved betaling direkte i resepsjon oppfordres det til å bruke berøringsfrie kort. Kontanter kan dessverre ikke benyttes.

Avbestillingsregler ved booking av overnatting hos Rauland Feriesenter
Ved avbestilling av opphold i perioden etter 1.11.2020, 20 dager eller mer før ankomst, tilbakebetales hele leiesummen minus et ekspedisjonsgebyr på kr 350,-. Ved avbestilling mindre enn 20 dager før ankomst må hele beløpet betales i sin helhet.

Refusjon av overnatting ved en eventuell nedsstegning grunnet Covid-19
Dere vil få muligheten til å ombooke oppholdet til et senere tidspunkt eller få refundert om vi pålegges å stenge ned vår virksomhet. Det samme gjelder dersom landet du bor i, eller norske myndigheter innfører karantene ved innreise til Norge.

Mer informasjon?

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19. Send en mail til oss på [email protected] eller ring oss på 350 72 300.

Nyheter 20/21

Kveldskjøring vil skje i Hotellbakken, fredager og lørdager.
Terrengpark i Hotellbakken (blåpark).

Ny meny på Vierli Kafeteria

Ny Gapahuk på Vierli

Informasjon om driften på Vierli 20/21

Som følge av den pågående situasjonen med Covid-19 har vi sett oss nødt til å redusere driften noe på Rauland Skisenter, og det vil derfor være enkelte heiser som er stengt i vinter. Heisene det gjelder er:

  • Heimvegliheisen
  • Vierli Terrengpark
  • Skitau
  • Vierli Vinterland med tilhørende fasiliteter (Kjelketrekket)

Barneheisen ved Vierli Kafeteria vil holde åpent . Dette gjelder også skiutleien (NB! Kun utleie av alpinski for barn og langrennsutstyr) og Vierli kafeteria.

Alle heiser på Tiur og i Holtardalen vil holde åpent i vinter. Enkelte heiser har stengt man-fre. Se fnugg. for oppdatert dagslig status.

Selv om tilbudet nå for kommende sesong er noe redusert er det store planer for fremtiden knyttet til tilbudene i Rauland. Det er vårt mål at Rauland fortsatt skal være en av de beste destinasjonene i Norge både for Vinje innbyggere, ansatte og våre gode gjester fra inn- og utland. Markedets krav til produktutvikling og investeringer er både krevende og spennende. Vi håper at vi ganske snart kan komme tilbake med spennende nyheter!

» Informasjon om kommende sesong
<a

Velkommen til fjells!