Tiltak og informasjon om smittevern

GJESTEINFORMASJON, SMITTEVERN COVID-19

Vi i Rauland Skisenter tar smittevern på det høyeste alvor, og gjør vårt ytterste for å sikre at det skal være trygt å bo og være på ski hos oss. Vi ser frem til å ønske dere alle velkommen til en ny skisesong. Vi kommer til å gjøre alt for at denne sesongen skal oppleves så lik som mulig en vanlig sesong , men dere vil kunne oppleve at ting er litt annerledes da vi må ta nødvendige forhåndsregler. Vi følger myndighetens anbefalinger og veileder fra vår bransjeorganisasjon Alpinanleggeneslandsforening for smittevern mot Covid-19.

Vi gjør også oppmerksom på at disse reglene vil være synlige i anlegget ved sesongstart, samt at de vil kunne endres i tråd med nasjonale endringer.

For å begrense smitte må du og ditt reisefølge ikke reise om du er:

– Ilagt karantene, isolasjon eller andre restriksjoner knyttet COVID-19 på avreise tidspunktet.
– Er syk, har symptomer på COVID-19 eller har vært i nærkontakt med personer som har hatt/har, fått påvist Covid-19.

Du og ditt reisefølge må gjøre deg/kjent med myndighetenes til en hver tid oppdaterte retningslinjer for smittevern og Rauland Skisenter/ Rauland Feriesenter sine retningslinjer. Husk å holde avstand og ha god/hyppig hånd og- hostehygiene.

Hva skjer om du bli syk når du er hos oss:

Gjesten selv har et stort ansvar for å holde seg i sin boenhet, reise hjem fra anlegget ved minste symptomer på forkjølelse.
Ved mistanke til sykdom ta kontakt med lege umiddelbart.
Etter kontakt med lege/ legevakt anbefales gjesten å returnere hjem til eget bosted i egen bil. Det er også viktig at du som gjest mottar legeerklæring hvis du må avbryte oppholdet hos oss. Vi vil sørge for nødvendig rengjøring av enheten etter oppholdet.

VÅRE ANSATTE

Vårt team vil gjøre alt vi kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon før de får begynne å jobbe hos oss på Rauland Skisenter.

– Ansatte har fått god innføring og opplæring i smitteverntiltak tilknyttet arbeidsplassen:
– vi praktiserer god håndhygiene med hyppig håndvask/håndsprit
– rengjør regelmessig fellesområder og kontaktflater som ofte berøres
– holder avstand til hverandre
– holder oss hjemme fra arbeidet om vi er syke

SERVERINGSTEDER

Våre serveringssteder er underlagt strenge offentlige regler i forhold til vask, desinfisering og generelt renhold. Vi følger nasjonale retningslinjer og bransjeveiledere fra NHO.

Vi har innført registrering av kontaktopplysninger ved besøk på våre spisteder med skjenkebevilling for de gjester som samtykker til det. Formålet med registrering av kontaktopplysninger er å lette arbeidet med smittesporing dersom en gjest får påvist covid‐19 etter besøket.

Våre gjester kan være trygge på at vi har svært høye rengjøringsstandarder, og at alle bord/stoler vil være riktig plassert i henhold til smittervernsreglementet. Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer og informasjon plassert rundt om på våre spisesteder.
Vær forberedt på at bestillings- og betalingssituasjonen vil kunne være noe annerledes enn tidligere. Grunnet avstandsreglene vil det i år kunne være begrenset plass på travle dager. Vi jobber med tiltak, mer informasjon kommer.

KJØP AV HEISKORT

I år er vi spesielt opptatt av at du skal kjøpe heiskortet ditt online og det vil derfor kun være mulig å kjøpe heiskort online eller i våre billettautomater! Dette for å unngå køer i våre lokaler.
Har du Key Card fra før av kan du enkelt lade ditt kort via din profil. Du kan også kjøpe kort online og hente ditt Key Card i en av våre billettautomater.

Våre priser vil variere gjennom sesongen.
I høysesong med forventet mye besøk koster for eksempel et dagskort kr 500/425,-. I lavsesong Kr 375/ 320,-. Tilsvarende prisforskjeller er det også på andre heiskort.

To nye billettautomater vil til denne sesongen bli kjøpt inn.

Det er mulig at det på enkelte dager vil bli en begrensning i antall gjester i anlegget og endrede åpningstider.
Dette vil ikke gjelde innehavere av sesongkort.

HEISEN/HEISKØER

Vi oppfordrer alle til å vise hensyn og ta forholdsregler i våre skiområder.

Viktig informasjon til deg som skigjest:
– Vi oppfordrer alle å
ta heisen med sin husstand eller reisefølge
– I heiskøer og i anlegget generelt ber vi om at du holder avstand til andre enn sin egen husstand/ reisefølge.
(stolheiser og t-kroken).

Dette gjør vi:
– Skilting, merking og oppfølging av våre ansatte.
– Fjerne singelkøer
– Ikke fylle heisene aktivt
– Oppforer gjester til å spre seg i området for å best utnytte kapasiteten.

SKIUTLEIE/SKISHOP

Vi skal sørge for at du som skal leie ski hos oss skal få et godt og sikkert utstyr.

Dette gjør vi:
– Plakater og informasjon om viktige beskjeder i våre skiutleier vil bli satt opp.
– Maks antall inne i lokalene kan bli innført ved mye besøk
– Vi vil regelmessig, etter hvert bruk vaske hjelmer, støvler og staver. Vi vil flytte hjelmer bak diskene for å unngå unødvendig prøving.
– Vi oppfordrer likevel alle våre gjester til å ha med egen hjelm denne sesongen.

SKISKOLE

Skiskolen er viktig for mange av våre gjester. Det vil i år være noen endringer for å gjennomføre skiskolen på en smittevernsvennlig måte.

Viktig informasjon i forkant:
– Syke personer skal ikke delta i skiskolen
– Påmelding i forkant
– Vi ønsker at det er kun en voksen som følger barnet til samlingsplassen for skiskolen

Dette gjør vi:
– Informere alle deltakere i skiskole om smittevern. Hvordan holde avstand på ski
– Maks antall i hver gruppe
– Begrense kontakt
– Vask/ desinfisere vester etter bruk.

OVERNATTING

Vi har innført følgende rutiner og tiltak slik at du kan bo trygt hos oss:

Ved booking av opphold hos oss er det innført obligatorisk sluttrengjøring. Dette er innført som en del av våre smittevernstiltak, slik at du som gjest kan føle deg trygg på at renholdet blir ivaretatt på en god og grundig måte. Vi desinfiserer alle nødvendige kontaktpunkt.
Vi tillater ikke bruk av soveposer eller lakenposer, kun rent sengetøy. Vi anbefaler at du leier sengetøy hos oss.
Vask service og bestikk på høyeste temperatur i oppvaskmaskin

– Håndsprit er tilgjengelig i resepsjon
– Nøkler desinfiseres før utlevering
– Betaling av opphold skjer fortrinnsvis før ankomst. Ved betaling direkte i resepsjon oppfordres det til å bruke berøringsfrie kort. Kontanter kan dessverre ikke benyttes.

Avbestillingsregler ved booking av overnatting hos Rauland Feriesenter
Ved avbestilling av opphold i perioden etter 1.11.2020, 20 dager eller mer før ankomst, tilbakebetales hele leiesummen minus et ekspedisjonsgebyr på kr 350,-. Ved avbestilling mindre enn 20 dager før ankomst må hele beløpet betales i sin helhet.

Refusjon av overnatting ved en eventuell nedsstegning grunnet Covid-19
Dere vil få muligheten til å ombooke oppholdet til et senere tidspunkt eller få refundert om vi pålegges å stenge ned vår virksomhet. Det samme gjelder dersom landet du bor i, eller norske myndigheter innfører karantene ved innreise til Norge.

Mer informasjon?

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19. Send en mail til oss på [email protected] eller ring oss på 350 72 300.

Nyheter 20/21

Kveldskjøring vil skje i Hotellbakken, fredager og lørdager.
Terrengpark i Hotellbakken (blåpark).

Flere nyheter kommer!

Informasjon om driften på Vierli 20/21

Som følge av den pågående situasjonen med Covid-19 har vi sett oss nødt til å redusere driften noe på Rauland Skisenter, og det vil derfor være enkelte heiser som er stengt i vinter. Heisene det gjelder er:

  • Heimvegliheisen
  • Vierli Terrengpark
  • Skitau
  • Vierli Vinterland med tilhørende fasiliteter (Kjelketrekket)

Barneheisen ved Vierli Kafeteria vil holde åpent som tidligere. Dette gjelder også skiutleien (NB! Kun utleie av alpinski for barn og langrennsutstyr) og Vierli kafeteria.

Alle heiser på Tiur og i Holtardalen vil holde åpent som tidligere.

Selv om tilbudet nå for kommende sesong er noe redusert er det store planer for fremtiden knyttet til tilbudene i Rauland. Det er vårt mål at Rauland fortsatt skal være en av de beste destinasjonene i Norge både for Vinje innbyggere, ansatte og våre gode gjester fra inn- og utland. Markedets krav til produktutvikling og investeringer er både krevende og spennende. Vi håper at vi ganske snart kan komme tilbake med spennende nyheter!

» Informasjon om kommende sesong
<a

Velkommen til fjells!