Tiltak og informasjon om smittevern

GJESTEINFORMASJON, SMITTEVERN COVID-19

Vi i Rauland Skisenter og Rauland Feriesenter tar smittevern på alvor, og gjør vårt ytterste for å sikre at det skal være trygt å bo, og besøke oss i sommer.

Når du besøker oss, ber vi deg husk de 3 grunnleggende prinsippene:

  1. Hold avstand. min 1 meter til andre enn din familie.
  2. Praktiser god håndhygiene. Vask hender ofte, benytt håndsprit der håndvask ikke er tilgjengelig, og host i albuene.
  3. Hold deg hjemme om du er syk (symptomer på Covid-19) eller er pålagt karantene, isolasjon eller andre restriksjoner knyttet COVID-19 på avreise tidspunktet.

Vi følger myndighetenes anbefalinger, veileder fra vår bransjeorganisasjon Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner, NHO og vi er i god dialog med kommuneledelsen i Vinje.. Vær oppmerksom på at regler og informasjon kan endres med kort varsel mtp. nasjonale og lokale råd/regler.
Du og ditt reisefølge må gjøre deg/kjent med myndighetenes til en hver tid oppdaterte retningslinjer for smittevern. Leses her:

www.vinje.kommune.no
www.helsenorge.no
www.fhi.no

ANBEFALT BRUK AV MUNNBIND I VINJE KOMMUNE

I Vinje kommune er det anbefalt å bruke munnbind i butikker, busser, i drosjer, på serveringssteder og ellers innendørs der man ikke klarer å holde 1 m avstand til andre enn husstandsmedlemmer. 

Påbudet gjelder ikke for barn under 12 år og personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.

VÅRE ANSATTE

Vårt team vil gjøre alt vi kan for å holde våre gjester og ansatte trygge. Teamet skal være oppdaterte på forskrifter, hygienekrav og annen viktig informasjon før de får begynne å jobbe hos oss.

– ansatte har fått god innføring og opplæring i våre smitteverntiltak tilknyttet arbeidsplassen
– vi praktiserer god håndhygiene med hyppig håndvask/håndsprit
– rengjør regelmessig fellesområder og kontaktflater som ofte berøres
– holder avstand til hverandre
– holder oss hjemme fra arbeidet om vi er syke

OVERNATTING/ RAULAND FERIESENTER

Vi har innført følgende rutiner og tiltak slik at du kan bo trygt hos oss.

Du og ditt reisefølge må:
– Ikke reise om dere har symptomer på Covid-19, fått påvist COVID-19, er ilagt restriksjoner knytt til Covid-19 som karantene, isolasjon eller andre restriksjoner.
– Gjøre deg kjent med og følge myndighetenes retningslinjer for smittevern. Både nasjonalt og lokalt.
– Følge anbefalinger/regler på maks antall personer på samme oppholdssted. Dette gjelder også leide hytter og leiligheter.

Ved booking av opphold hos oss er det innført obligatorisk sluttrengjøring. Dette er innført som en del av våre smittevernstiltak, slik at du som gjest kan føle deg trygg på at renholdet blir ivaretatt på en god og grundig måte. Vi desinfiserer alle nødvendige kontaktpunkt.
Vi tillater ikke bruk av soveposer eller lakenposer, kun rent sengetøy. Vi anbefaler at du leier sengetøy hos oss. Vask service og bestikk på høyeste temperatur i oppvaskmaskin

– Håndsprit er tilgjengelig i resepsjon
– Nøkler desinfiseres før utlevering
– Betaling av opphold skjer fortrinnsvis før ankomst. Ved betaling direkte i resepsjon oppfordres det til å bruke berøringsfrie kort. Kontanter kan dessverre ikke benyttes.

Avbestillingsregler ved booking av overnatting hos Rauland Feriesenter
Ved avbestilling av opphold, min. 20 dager eller mer før ankomst, tilbakebetales hele leiesummen minus et ekspedisjonsgebyr på kr 350,-. Ved avbestilling mindre enn 20 dager før ankomst må hele beløpet betales i sin helhet.

Refusjon av overnatting ved en eventuell nedstenging grunnet Covid-19
Dere vil få muligheten til å ombooke oppholdet til et senere tidspunkt eller få refundert om vi pålegges å stenge ned vår virksomhet. Det samme gjelder dersom landet du bor i, eller norske myndigheter innfører karantene ved innreise til Norge.

Hva skjer dersom du skulle få symptomer eller bli syk dersom du er på besøk  hos oss  ? Da har vi følgende råd til deg og dere:

– Dra hjem så fort som mulig
– Vent ute eller i et eget rom om mulig.
– Ikke anvend offentlig transport.
– Dekk til munn og nese eller hold 2 meter avstand til andre
– Ta kontakt med ditt lokale legekontor og følg deres anvisninger.

Etter kontakt med lege/ legevakt anbefales gjesten å returnere hjem til eget bosted i egen bil. Det er også viktig at du som gjest mottar legeerklæring hvis du må avbryte oppholdet hos oss. Får vi melding om at syke gjester har bodd/ vært hos oss vil vi sørge for nødvendig rengjøring.

SERVERINGSTEDER- VIERLI KAFETERIA ÅPNER 26.JUNI

–  Kun en fra hver familie/ gruppe står i kø for å kjøpe mat/ betale og hente mat.
–  Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer og informasjon plassert rundt om på våre spisesteder.

Våre serveringssteder er underlagt strenge offentlige regler i forhold til vask, desinfisering og generelt renhold. Vi følger nasjonale retningslinjer og bransjeveiledere fra NHO.

Mer informasjon?

Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19. Send en mail til oss på [email protected] eller ring oss på 350 72 300.

Velkommen til fjells!