10 gode grunner til å besøke Rauland i sommer

Publisert: 18.06.2024 12:06

Kombinér en avslappende hytteferie med en aktiv og opplevelsesrik sommer! Her er 10 gode grunner til å besøke Rauland i sommer:

1. Fjellvaaken og Mogen 

Opplev Hardangervidda med MF Fjellvaaken – motorbåten tar deg med 40 kilometer på Møsvatn (919 m.o.h) inn til Mogen Turisthytte – en praktfull tur der du får både lunsj og fine naturopplevelser underveis.  Ruten går fra Skinnarbu, midt mellom Rjukan og Rauland, og turen tar ca. 2 timer.  Les mer og se rutetider her

2. Telemarkstunet

Telemarkstunet finner du ved Raulandsakademiet, tunet har åpent hver dag i sommer, kl. 11 – 16. Her finner du bruktutsalg og sommermarked, salgsutstilling m.m. Raulandsakademiet tilbyr også sommerkurs i tradisjonelle og nye handverksteknikker. 
Les mer om Telemarkstunet

3. Sommeraktiviteter på Austbø

Austbø Hotell har kort vei til strandperlen Fagersand og Tansvatn der du kan ferdes med kano og SUP-brett som du leier på hotellet.

4. Aktiv ferie på Vierli- For hele familien

På Vierli finner du Rauland Skisenter sin sommerlokasjon med aktiviteter som Frisbeegolfbane, minigolf, Barnas Seter, stor lekeplass, båt og kano utleie, fiskevann og mye mer!
Vierli Kafeteria holder åpent hver dag gjennom sommersesongen.

Skulpturen Vidsyn er verdt et besøk, for hele familien. Start eller avslutt dagen i varmen i våre Badstuer, kombiner med en svalende dukkert i Uvatn.

Leier du hytte på Rauland Feriesenter kan er båt/kano inkludert i leien.

5. Nyt strandlivet på Fagersand

Ved Austbø Hotell finner du Fagersand, en nylig oppgradert sandstrand i flotte omgivelser! Trebruer gjør at du kan gå tørrskodd over myrene ned til vannet. Her har vi også egen flytebrygge.  Les mer om Fagersand

6. Fiske

Vinje kommune har hundrevis av fiskevann, det er muligheter for både ørret og røye og det er felles fiskekort – les mer om fiskemuligheter i Rauland

7. Vandring

Falkeriset og Vidsyn er to familievennlige toppturer – den ene på steinlagte heller opp til Falkenuten, den andre på tursti opp til Vierlitoppen der du kan besøke skulpturen Vidsyn og nyte utsikten mot Hardangervidda!

8. Vinjesenteret og museene

Vest-Telemark museum har en rekke utstillinger i Rauland; Skinnarlandsamlinga, Dyre Vaa-samlingene m.fl. Se mer på Vest-Telemark Museum 

Her kan du også besøke Vinjesenteret – et nasjonalt senter for dikting og journalistikk med utgangspunkt i de store dikterne Aasmund Olavsson Vinje, Aslaug Vaa, Tarjei Vesaas og Halldis Moren Vesaas.

9. Seterbesøk ved Kråkeroestaulen 

Mellom Veisvik-vatnet og Kråkeroe-tjønni (ikke så langt fra Vierli) ligger Kråkeroe-staulen. Her ser du telemarkskyr, kalver og griser- som gir mjølk, smør, rømme og knåost som selges på garden, i tillegg til enkel staulskost som rømmegrøt, spekemat m.m.
Besøk Kråkeroe-staulen

10. Hundekjøring med Telemark Husky Tour

Telemark Husky Tour byr på hundekjøring hele året – og du kan kjøre selv eller være passasjer i de ulike hundekjøringsløypene for både store og små!  Besøk Telemark Husky Tour

Rauland ligger sentralt mellom Øst og Vest med de fleste attraksjoner i Fjell-Telemark innen rekkevidde. Ta også en titt på disse tipsene fra Rjukan – Rauland området.

Ta hensyn til dyr på beite, husk båndtvang i fjellheimen og ta med deg søpla di heim.

Velkommen til oss – God sommer.