torsdag 25. juni

Sommarutstilling 2020 – Skinnarlandsamlinga

Opningstider 25. juni – 15. august, torsdag – søndag 11.00 – 17.00

I galleriet med skulpturar av Knut Skinnarland er det kvart år nye separat- og salsutstillingar med biletkunst.

I 2020 er det Rolf Nerli og Kjell Bendiksen som er utstillarane våre.

Kjell Bendiksen (f.1948 i Bergen) er grafikar og målar. Eksperimentering og utprøving av ulike grafiske teknikkar har sidan tidleg på 1970 talet vore ein viktig del av Bendiksen verksemd som biletkunstnar. Det er særleg innan ulike djuptrykk-teknikkar han har utvikla sitt biletutrykk. Han har hatt ei rekke utstillingar i Noreg og har deltatt ved fleire internasjonale grafikkbiennaler og triennaler.
Kjell Bendiksen har vore busett i Lillehammer sidan 1988.

Rolf Nerli – litografi og måleri
Rolf Nerli vart fødd i Siljan i 1951. Han har ei solid kunstutdanning med «Kunst og Handverksskolen» i Oslo 1971-74 og «Kunstakademiet» i Oslo 1974-79. I tillegg diverse studieopphald i utlandet.
Han er kjøpt inn av mange offentlege kunstsamlingar og han har hatt svært mang separatutstillingar rundt omkring i heile Noreg. I 2008 laga Rolf bilde i diplomet til Nobels fredspris.
Rolf Nerli bur og arbeider no i Tønsberg.
Mange av Rolf sine bilete dei siste åra er vinterbilete, der landskap på Rauland truleg har vore Inspirasjonen hans.Desse bileta har ofte ein stor stein eller ein fjellknaus framme og så eit flatare mellomparti med skispor innover mot fjellet bak.

Ved sida av sommarutstillinga ser du den faste utstillinga av billethoggaren Knut Skinnarland, med skulpturar, måleri, grafikk og teikningar.

Sjå video frå utstillingsopninga

Ved sida av sommarutstillinga ser du den faste utstillinga av billethoggaren Knut Skinnarland, med skulpturar, måleri, grafikk og teikningar.

Barn 6-15 år NOK 40,- pr. person
Familiebillett (2+2) NOK 200,- per dag
Grupper min. 10 pers. Tillegg kr. 500,- pr. gruppe v/omvising utanom hovudsesong. NOK 60,- pr. person
Honnør/student NOK 60,- pr. person
Vaksne (fra 16 år) NOK 80,- pr. person

Datotorsdag 25. juni
TidspunktHele dagen