fredag 25. juni

Salsutstilling Reidar Kolbrek på Dyre Vaa-samlingane 2021

Dyre Vaa-samlingane

Reidar Kolbrek (f. 1939)

Sjølv om han er fødd i Hokksund har Reidar sidan 1974 gjort raulending av seg. Han reiste tidleg til sjøs og etter Statens Håndverk og Kunstindustriskole på slutten av 50-talet byrja han som reklameteiknar.

Etter eit studieår i Spania der han teikna og måla akvarellar med bymotiv og landskap rundt Valencia, debuterte han i 1969 her i landet med desse arbeida. Kritikarane rosa måten han fekk fram dei spanske landskapa med det spesielle lyset. Framover blei det mange kollektivutstillingar og over 100 separatutstillingar i inn og utland.

Etter at Kolbrek kom til Rauland henta han fyrst og fremst motiv frå øvre Telemark. Sommarenger og fruktblomstring – seinare skog, fjell og fossar. Han er glad i naturen og særleg skogen. Mykje av tida sto han ute og måla – det var viktig å stå under open himmel, kjenne på naturen for så å skape ærlege skildringar i måleria.

Han bruka kraftige fargar og blir av og til kalla ein “gamaldags modernist” –  lag på lag med måling slik at arbeida får ein kraftig overflatestruktur.

På 80-talet måla Kolbrek religiøse motiv, store og små Kristusbilete. Han målar framleis og nok ei gong har han skifta tema og uttrykk……

Alle datoar

Fredag 25. juni – søndag 15. august:
Kvar tysdag, onsdag, torsdag, fredag, laurdag og søndag: 11.00 – 17.00

Kontaktinformasjon

Tlf: 35069090
E-post: [email protected]

Datofredag 25. juni