torsdag 12. oktober, kl 15:00

Skulpturelle filting, rullesteinspuff o.l.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startdato: 12.10.2023
Sluttdato: 15.10.2023
Lærar: Nina Sliper
Kursnummer: 2309
Påmeldingsfrist: 31. august

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Les korleis du kan få 10% rabatt

Påmelding

 

Dette kurset passer både for nybegynnere og viderekomne og gir god innsikt i filting/toving med naturlige ullfibre. Vi tar utgangspunkt i norsk ull, men bruker også forskjellige fibre som silke, merino og viskose for å oppnå ønsket effekt.  Kursdeltakerne vil lære å lage hul form og flat form, modellering og spennende overflateteknikker.

Kurset legges opp slik at vi sammen starter med to prosjekter: Rullesteinspuff og kurv, deretter vil kursdeltakerne få mulighet for å fordype seg i egne prosjekter hvor kurslærer bidrar med sin erfaring og kunnskap for å lage disse.  Dette kan for eksempel være tøfler, veske eller sitteunderlag.

Alt materiell kan kjøpes på kurset og prisen vil variere etter de ulike prosjektene deltakerne velger.  Alt annet utstyr en trenger til kurset kan en låne/kjøpe av kursleder, men det er lurt å ha med et forkle (gjerne i plast)


Mål
for kurset er å gi deltakerne innsikt og forståelse av krympfaktor, planlegging og gjennomføring av egne prosjekt.

Antall timer med lærer: 40

Spesielle krav: Ingen forkunnskaper nødvendig, har en filtet en del fra før vil vi finne noen utfordringer og læringen tilpasses den enkelte.

Studiemateriell: Hver deltaker får sitt eget eksemplar av boken «Filt – kreativ filting og toving» av Tone Tvedt og Nina Tvedt Sliper.

Ta med:

  • Et forkle, gjerne i plast/voksduk
  • Stoffsaks og vanlig saks, målebånd
  • 4 store gamle håndklær
  • Øreklokker/ørepropper om du har
  • Materiell for rullesteinspuff og kurv m/skinnhåndtak koster kr 1300,-. Ut over dette må en ta utgangspunkt i hvert enkelt prosjekt. Deltakerne kan ha med egen ull om ønskelig.
  • Bobleplast og plast til maler fås kjøpt på kurset til kr 25,- meteren

Arbeidsform: Alle starter kurset med å filte en stor rullesteinspuff som er et godt utgangspunkt til å lære hul form. Deretter går vi videre til å lage en kurv hvor vi setter på et håndtak i lær. Disse to gir utgangspunkt for individuelle prosjekter

Lærer: Nina Filtmaker – Nina Tvedt Sliper
Tlf.: 924 18 272
Verkstedsadresse: Breiflåtveien 21, 4017 Stavanger
E-post: [email protected]
Hjemmeside: www.ninafiltmaker.com
Facebook: Nina Filtmaker

 

Datotorsdag 12. oktober
Tidspunktkl 15:00 - 12:00