Sommer og høst på Rauland

Sommeren og høsten på fjellet er fantastisk. Her er det rikt på dyreliv både på fjell og i vann, og det er gode muligheter for fangst med fiskestanga både fra land og båt. På Rauland kan du velge mellom mange fine turløyper i variert terreng.

Vierli

Vierli Kafeteria åpner for sommersesongen 25.juni.
Åpent hver dag til 21. august.
Middags og lunsj retter på menyen.

Barnas Seter på Vierli.
Åpner 25. juni

Her kan du oppleve geiter, kaniner, ender og høner på nært hold. Åpent hver dag til 1. september. 

Lekeplass for barna. Alt gratis og til fri bruk til enhver tid.

Ved fjellvannet Uvatn kan du padle i kano eller ro i båt. Leies ved Vierli Kafeteria.
Fra uke 34 er utleien kun tilgjengelig lørdag + søndag.

Her vil du også finne en hyggelig uteplass med mulighet for grilling.

Vandring

Turløypenettet er godt utbygd med merkede løyper også på sommerstid og innbyr til fotturer ved foten av Norges mest kjente nasjonalpark, Hardangervidda.

En av våre mest populære turstier har oppstart ved Vierli Kafeteria og er en rundtur i Oksatjønn og Silkedalen. På turen kan du se og oppleve skulpturen Vidsyn som er plassert på Vierlinuten. Skulpturen er laget at billedhugger Hilde Mæhlum og ble avduket 2. september 2017.

På en varm sommerdag kan det være forfriskende med et bad i et av de nærliggende fjellvannene. Turkart for vandring kan du kjøpe på Vierli Kafeteria.

Turorientering

Vi tilbyr egen turorientering tilrettelagt for barnefamilier med åtte poster i nærområdet. Alle som fullfører turorienteringe får en liten premie. Ta kontakt med personalet på Vierli kafeteria for utlevering av kart.

Fiske/ båt og kano

Leier du hytter hos Rauland Feriesenter, får du fiske gratis i våre fjellvann Oksatjønn og Uvatn. I Uvatn er det et begrenset område, men i Oksatjønn kan du fiske overalt. Fiskekort kan kjøpes for kr 60 pr dag.

Rauland har fantastiske fiskevann i Totak, Lognvikvatn, Tansvatn og Møsvatn, 8–10 km fra Vierli. Fiskekort kan kjøpes på Inatur.no.

På Vierli kan du også leie kano og båt. 100 kr pr time og 200 pr dag. Årer og redningsvester følger med.
Vi leier også ut fiskestenger.
Åpent for utleie lørdag 25 juni