Sommer på Rauland

Sommeren og høsten på fjellet er fantastisk. Her er det rikt på dyreliv både på fjell og i vann, og det er gode muligheter for fangst med fiskestanga både fra land og båt. På Rauland kan du velge mellom mange fine turløyper i variert terreng.

Vierli

Vierli Kafeteria har åpent hver helg (lør-søn) fram til høstferien uke 40 +41, da har vi åpent hver dag. Siste åpningsdag for høstsesongen er søndag 13. oktober.

Åpningstider kl 11.00-17.00 (varm mat stenger 30 min før stengetid) Vi tilbyr middagsretter, gatekjøkkenmat, kaker, varm og kald drikke samt kioskvarer.

Barnas seter holder åpent til 10 september. 2019.


Stor lekeplass med klatrevegg, husker, sandkasse, liten zipline, og trampoliner mm. Alt gratis og til fri bruk til enhver tid.

Ved fjellvannet Uvatn ligger det båter og kanoer til utleie, her vil du også finne en hyggelig uteplass med mulighet for grilling.

Vandring

Turløypenettet er godt utbygd med merkede løyper også på sommerstid og innbyr til fotturer ved foten av Norges mest kjente nasjonalpark, Hardangervidda.

En av våre mest populære turstier har oppstart ved Vierli Kafeteria og er en rundtur i Oksatjønn og Silkedalen. På turen kan du se og oppleve skulpturen Vidsyn som er plassert på Vierlinuten. Skulpturen er laget at billedhugger Hilde Mæhlum og ble avduket 2. september 2017.

På en varm sommerdag kan det være forfriskende med et bad i et av de nærliggende fjellvannene. Turkart for vandring kan du kjøpe på Vierli Kafeteria.

Turorientering

Vi tilbyr egen turorientering tilrettelagt for barnefamilier med åtte poster i nærområdet. Alle som fullfører turorienteringen, får diplom og en liten premie. Ta kontakt med personalet på Vierli kafeteria for utlevering av kart.

Fiske/ båt og kano

Leier du hytter hos Rauland Feriesenter, får du fiske gratis i våre fjellvann Oksatjønn og Uvatn. I Uvatn er det et begrenset område, men i Oksatjønn kan du fiske overalt. Fiskekort kan kjøpes for kr 60 pr dag.

Rauland har fantastiske fiskevann i Totak, Lognvikvatn, Tansvatn og Møsvatn, 8–10 km fra Vierli. Fiskekort kan kjøpes på Inatur.no.

På Vierli kan du også leie kano og båt. 100 kr pr time og 200 pr dag. Årer og redningsvester følger med.

Sykkelutleie

På Vierli Kafeteria og ved Camp Vierli Hotell kan du leie sykkeler. Vi har 10 stk terrengsykler, hjelm og lås er inkludert i prisen-

Voksen 3 t 245,- og 1 dag 395,-

Junior 3 t 145,- og 1 dag 200,-