søndag 24. juli, kl 15:00

Redesign: Kurset er fullt – ved påmelding blir du satt på venteliste

Start dato: 18.07.2022
Slutt dato: 24.07.2022
Kursnr.: 2262
Lærar: Veronika Glitsch

Påmeldingsfrist 6.juni

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Les korleis du kan få 10% rabatt!

Påmelding

Siste Nytt! Fredag 24 januar la Veronika Glitsch fram sin doktoravhandling om endring av størrelsesystemer og gradering av grunnformer. Vi gratulerer!

Har du sett det stor symesterskapet på TV? Har du lyst til å prøve deg?
Har du klede liggande som ikkje har rett fasong, men som har eit stoff du likar og som ikkje er utslite enda? Da kan du lære å lage heilt nye plagg ut av dei bruka kleda. Du kan enten bruke de brukte klærne eller du kan kombinere med metervare. Du får rettleiing til å få fram dine eigne idear og ynskjer. Vi spretter frå kvarandre delar av plagga og set delane samen på ein ny måte til det plagget vi ynskjer å sy. Vi jobbar med innprøving på eigen kropp. Du får rettleiing I sømteknikk slik at du får eit profft resultat. Har du for eksempel ei kåpe som er for stor, kan du sy ho om slik at ho passar din storleik. Men du kan og lage noko heilt anna enn det opphavlege plagget for eksempel ein kjole av ei bukse: sjå eksempler på www.veronikaglitsch.no

Finn fram bruka klede som har litt ulike stoffkvalitetar, nokon tykke, nokon tunne, nokon vevde, nokon strikka (jerseystoff eller tjukkare strikkeplagg), eller ta med metervare som du vil kombinere med . Det kan og vera kjekt å ha med litt skråband, knappar, glidelåsar, strikk og liknande som du kanskje treng til dei nye plagga.

Kursplan:

Mål: Å lære hvordan man kan bruke gamle klær for å lage nye plagg etter egne ideer. Hvordan modellere på byste kombinert med prøving på egen kropp til plagget begynner å ta form. Hvordan sy plagget med en proffesjonell sømteknikk som gir plagget god kvalitet.

Ant. timar med lærar 42

Spesielle krav: Ingen spesielle forkunnskaper kreves. Kurset passer både for nybegynnere og viderekomne innen søm av klær.

Innhald/dagsplan:

Vi jobber med å sprette fra hverandre brukte plagg hvor vi liker material/farge/mønster og bygge sammen delene på en ny måte slik at et nytt plagg oppstår med den designen vi liker og som passer til egen klesstil. Vi modellerer med stoffene på en byste og/eller nåler direkte på egen kropp, eller kombinerer modelleringen med deler fra et snittmønster. På denne måten blir plaggene målsydd til egen størrelse. For at plaggene skal bli brukervennlige, gjør vi det sømtekniske arbeidet så proft at plaggene blir likeverdige med nye plagg.

Utstyrsliste til kurset:

  • Målebånd • Knappenåler • Sprettekniv (sånn som du tar opp sømmer med) • Stoffsaks
  • Symaskinnåler både jerseynåler og universal i ulike størrelser, fra 70 til 110.(Symaskinnåler er forbruksvare så det er fint å ha flere av hver type. Hvert stoff trenger en passende nål i passende tykkelse for at sømmene skal bli fine.)
  • Sytråd, skråbånd, knapper, glidelås eller lignende som du kan komme til å trenge
  • Vliselin til forsterkning av belegg, linninger og lignende
  • Brukte klær du vil modellere med, ta med litt av hvert, gjerne i ulike stoffkvaliteter, tykke, tynne, strikkede, vevde (obs. skinnklær trenger man en sterkere symaskin til en husholdningsmodellene
  • Symaskin ​med manual og overlockmaskin om du har.
  • Stoffer/metervare dersom du vil bruke det.
  • Eventuelt byste hvis du har din egen og vil jobbe på den

Hvis du vil jobbe med mønsterdeler kombinert med modellering trenger du også:

. Snittmønster, Rull med mønsterpapir, Papirsaks

. Linjaler, både lang og kort og vinkellinjal, Blyant med spisser

. Teip (kontorteip som det går å skrive med blyant på)

Vi gjer merksam på:
Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.

Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Arbeidsform:

På kurset varierer vi mellom felles undervisning og individuell veiledning. Jeg går igjennom sømteknikk og annen teori som trengs underveis når vi jobber med de aktuelle problemstillingene. Da kaller jeg deltakerne sammen fra sitt individuelle arbeid for en liten felles innputt. Velkommen til kurs, hilsen Veronika.

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Lærar: Veronika Glitsch, Furubakken, Vestbygdvegen 283, 2340 Løten

Tlf.: 62590760

E-post: [email protected]
Web site: www.veronikaglitsch.no

Syskole-blogg med Veronika Glitsch sine gratis oppskrifter innen redesign, mønsterkonstruksjon og sømteknikk: blogg.veronikaglitsch.no

Siste nytt. Flott artikkel Norsk Husflid. Artikkel om Veronika i norsk Husflid 2 -2016 SRaulandsak16041516450

Veronika Glitsch på Facebook: https://www.facebook.com/Veronika-Glitsch-116123498734250/

På denne linken ligg ei redesign-syoppskrift som Veronika har laga: https://www.cultura.no/Pengevirke/Pengevirke-nr-3—2014/Yndlingsplagg-er-bra-for-miljoet/

Her ligg to redesignoppskrifter som Veronika har laga: https://www.reflid.no/?sort=klaer

Her kan du høyre Veronika snakke på nrk P1 om redesign: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-hedmark-og-oppland/DKOP02001615/23-01-2015

Veronika Glitsch underviser ved Universitetet i Sørøst Norge, campus Rauland :

https://www.usn.no/om-usn/kontakt-oss/ansatte/veronika-glitsch-article182116-6688.html

Sjå Veronika Glitsch under forsker grand Prix:

https://www.youtube.com/watch?v=a6LRLmMZtaw

Artikkel I Telemarksavisa om redesign av klede:

https://www.ta.no/nyheter/vest-telemark/article5175201.ece

Hvorfor har vi overforbruk av klær?

https://www.hioa.no/Mediabiblioteket/node_52/Konferanse-og-seminarbidrag/Hvorfor-har-vi-et-overforbruk-av-klaer_Veronika-Glitsch

Datosøndag 24. juli
Tidspunktkl 15:00 - 12:00