Neset anno 1700

Midt i smørøyet for aktiviteter både sommer og vinter i vakre Rauland finner du Neset Gard. Her møtes du med ekte historie og tidsriktige fasiliteter.

Rammen er et Telemarkstun fra middelalderen med 17 gamle hus, hvorav 1 er fredet (Torvtjønnstoga fra 1715). Mer om historien finner du her.

Dette unike stedet brukes nå til kulturarrangement, hvor tradisjoner fra Telemark skal stå i sentrum, både når det gjelder musikk, mat og forteljarkunst. Målet er at også håndverkstradisjoner skal presenteres i Spel-sammenheng. Det skal avholdes minst 4 – 6 intimkonserter , en utendørs sommerkonsert i juni med “utanbygds” artist eller gruppe, og Neset-spelet i august som det store årlige evenement.

Stedet leies også ut til seminarer, kursvirksomhet, familiebegivenheter, eller til andre festlige anledninger. Se vår populære utescene som blant annet brukes til Neset-spelet.

Med egen tennisbane, innendørs svømmebasseng og badstu legges alt til rette for et opplevelsrikt opphold. 2 kajakker ligger på fjoset.

Vi kan formidle tradisjonsmat laget av Turbobudeia Bodil.

Ønsker man å fiske sin egen aure, kan vi tilby båt, garn og
veiledning – ikke uvanlig å se en 2 kgs fisk i garnet 🙂

Det arrangeres rypejakt og vi formidler villreinjakt om høsten.

Rauland er en helårsdestinasjon, men et fantastisk turterreng vår, sommer og høst, og flotte både alpin- og turskiløyper og terreng om vinteren. Vår egen «Tehytta» ligger på 1000 moh og er et yndet mål for turgåere.

Mer informasjon / kontakt:
Bente Tvenge, tlf. 908 70 700 – [email protected]