søndag 24. juli, kl 15:00

Vev, kom deg videre NY: Kurset er fullt – ved påmelding blir du satt på venteliste

 

 

 

 

 

Start dato: 18.07.2022
Slutt dato: 24.07.2022
Kursnummer: 2228

Lærar: Hilde Opedal Nordby

Påmeldingsfrist: 6. juni

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Les korleis du kan få 10% rabatt

Påmelding

 

Et fordypningskurs i veving for deg som vil utforske sammenhengen mellom vev og vevteori. Fordyp deg i vevens muligheter, metoder og mangfold. På kurset får du prøve å veve en rekke bindinger og kvaliteter. Du får også jobbe med ulike metoder for å lage renning, sveipe på, hovle mm. Du får også fordype deg i bindingslære knyttet til de aktuelle bindingene. Nyttige tips og triks for deg som vil veve effektivt og ergonomisk hører med. Hver kursdeltager får med seg et bibliotek med vevprøver og vevoppskrifter, samt muligheten til å veve lengre og få med seg et håndkle, et handlenett eller en bit møbelstoff hjem.


Kursplan

Mål: Bli kjent med vevteknikker med bunn- og mønsterinnslag, kypertvariasjoner, sammensatte bindinger og bindetrådsteknikker, både praktisk og teoretisk. Lære om utstyr og redskap gjennom å bruke og diskutere fordeler og ulemper ved ulike vevstoler, forskjellige over- og underbindinger, hvilken skyttel til hvilket material mm. Vi ser nærmere på utstyr som dragrustning, rennestikke, pådragningsknekt, ekstra garnbom/ulik spenning på renningstråder. Bli en effektiv og ergonomisk vever ved å kjenne til ulike metoder for vevingens mange moment. Lære å regne ut garnnummer og hvilken tetthet som passer til materialet. Få økt materialforståelse da vi vever med både tynne og tykke materialer og diskutere håndlag og teknikk tilpasset ulike garnkvaliteter og bindinger. Fordypning i bindingslære knyttet til de aktuelle bindingene og mulighet til å prøve seg fram i WeavePoint eller tegne egne mønster for hånd.

Ant. timer med lærer: 42

Spesielle krav: Grunnleggende vevkunnskaper


Innhold/dagsplan:

Mandag: bli kjent på verkstedet og teknikkene vi skal jobbe med.

Tirsdag-fredag: veving, oppsetting av vev, renning, sveiping, hovling, framknyting og nedknyting. Bindingslære og tegne egne bindinger. Inspirasjon og diskusjoner.

Lørdag-søndag: veve ned, avslutte veven, ferdigstille og prate etterbehandling. Miniutstilling, oppsummering og evaluering. Eventuelt lage renning for å ta med hjem.


Studiemateriell:

Alle deltagerne får tilgang til vevstoler og nødvendig vevutstyr. Kurset holder til i nyoppussede lokaler nede på Raulandsakademiet.

Anbefalt litteratur: Solveig Orstad Teigen – Veving. Laila Lundell – Den store vevboka. Ulla Cyrus-Zetterström – Håndbok i veving. Inger Johannde Rasmussen – Vevboka. Ta gjerne med andre vevbøker også. Husk å merke private bøker med navn.


Ta med:
perm med plastlommer (eller liknende) til å montere vevprøver i. Skrivesaker og notatblokk, gjerne ruteblokk. Saks, målebånd. Tykke sokker, kopp. Husk å merke privat utstyr med navn. Datamaskin med WeavePoint om du har.


Materialkostnader:
400-600 kr

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Lærer : Hilde Opedal Nordby

Instagram: Hilde.Nordby

[email protected]

0046793357609

Januarivägen 14

86335, Sundsbruk

Sverige

 

Datosøndag 24. juli
Tidspunktkl 15:00 - 12:00