søndag 16. juli, kl 15:00

Skjering av trykkblokker

 

 

 

 

 

Start dato: 13.07.2023
Slutt dato: 16.07.2023
Lærar: Jørn Thore Morønning
Kursnummer: 2319
Påmeldingsfrist: 1. juni

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

Les korleis du kan få 10% rabatt

Påmelding

 

På dette kurset skal du lære å skjære og behandle trykkblokker. Du vil lære litt om trykkblokkas bruk og betydning. Du vil også få en innføring i ulike teknikker for å holde verktøyet skarpt. Samt hva slags treverk som egner seg til skjæring og hvordan man lager emner.


Mål:
Å skjære og behandle trykkblokker

Antall timar med lærar: 20

Spesielle krav: Det er ingen spesielle krav og det krever ingen forkunnskaper for dette kurset.


Innhald/dagsplan:

Mandag kveld: Gjennomgang av sikkerhetsregler for bruk av utstyr og verksted. Se på og velge seg ut emne. Bli kjent med hverandre og deling av forventninger.

Tirsdag: Starte skjæring av trykkblokk, gjennomgang av symbolbruk, geografisk utbredelse og historie knyttet til trykkblokker.

Onsdag: Ferdigstillelse og prøving av trykkblokk. Velge ut og starte på neste blokk. Litt historie om hvor trykkblokka ble brukt og hvorfor.

Torsdag: Ferdigstillelse av blokkene. Hvordan holder vi verktøyet skarpt, polering av verktøy. Opprydding og avslutning av kurset.


Studiemateriell:

Kursdeltakere kan ta med:

Blyant og viskelær

Hanske for å unngå vannblemmer og skinnforkle for å verne klær (Rusta har skinnforkler for ca 300 kr).

Liten kniv, treskjærerjern, linokniver, emne og kalkerpapir.

Hvis du ønsker å lage en blokk på kurset for å signere skinnfeller med, kan det være en fordel å ha tenkt litt igjennom hvordan du vil at denne skal se ut.

Lærer tar med: Emner for salg ca. 50 – 100 kr for et emne som holder til tre blokker. Kurslærer leier ut kniver og jern til kursdeltagerne og vil også ha utstyr som vil være for salg.

 

Arbeidsform: Individuell hjelp til skjæring og behandling. Fellesundervisning i skjæring av emner og behandling av verktøy.


Vi gjer merksam på:

Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.
Vi reknar med at deltakarar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid


Lærar:
Jørn Thore Morønning
Adresse: Fagerlundvegen 65, 2850 Lena
Tlf.: 91 75 57 75
E-post: [email protected]
Facebook: Er på Facebook og på Instagram som #oelfugl

 

Datosøndag 16. juli
Tidspunktkl 15:00 - 12:00