lørdag 5. august, kl 15:00

Møbeltapetsering

Start dato: 31.07.2023
Slutt dato: 06.08.2023
Kursnr.: 2370
Lærar: Liv Myredal

Fullt. Ved påmelding vert ein sett på venteliste.

Fellesinformasjon om kursavgift, overnatting og undervisningstid

 

Les korleis du kan få 10% rabatt!

Påmelding

Her kan du lære å trekke om dine egne møbler, enkle reparasjoner av stoppingen er også greit. Dersom du tenker på snøring av fjærer vil dette bare kunne gjøres på spisestuestoler og forutsatt at du har vært borti dette før. Treverket må være i orden og dersom du vil pusse og beise/olje/lakke det, må/bør dette gjøres for kurset.

Kursleder vil ta kontakt med deltakerne før kurset for å bestemme hva som skal gjøres og hva som trengs av materialer og utstyr. Materialkostnad vil variere veldig fra møbel til møbel. Som oftest er det stoffet som koster mest. Men det er mulig å anslå kostnaden når vi ser hva som skal gjøres med hvert enkelt møbel. Kurset er for nybegynnere og for de som har jobbet med møbeltapetsering ei tid. Individuell undervisning. Liv Myredal har svennebrev i faget og har jobbet som møbeltapetserar i 15 år.

Mål: Å gi deltakerene innføring i møbeltapetsering, stoppe- trekke om egne stoler.

Ant. timar med lærar: 40

Spesielle krav:  Ingen

 Innhald/dagsplan:

 Under kurset vil vi gå i gjennom:

Kurset er et grunnkurs og omfatter i første rekke omtrekking av egne seter/stoler. Trekking av lenestoler og spisestuestoler i alle fasonger, er flott å jobbe med på et slikt kurs. Stopping og reparasjon av stopping må avtales før kurset, ikke alt lar seg gjøre.

Alle får en gjennomgang av eget prosjekt i god tid før kurset, slik at alle materialer er på plass. Dere vil også få instruksjon om beregning av stoffmengde og andre nødvendige materialer før kurset. Mer informasjon blir gitt personlig til kursdeltakerne.

 

Studiematriell:

Verktøy til møbeltapetsering er relativt enkelt. En kan klare seg med mye av det en har hjemme, men noe spesialverktøy gjør jobben lettere. Skråvbitertang og elektrisk stiftepistol er det verktøyet som gjør størst forskjell.

  • God stoffsaks, husk at den må være skarp også i tuppen. Ta gjerne med en mindre skarp saks i tillegg om du er usikker.
  • Skråavbitertang (kan bestilles hos kursleder) Mye bedre i bruk enn en tradisjonell avbiter for å fjerne stifter og spiker
  • En liten og tynn hammer, gjerne en tapetserhammer (kan også bestilles)
  • Syl
  • Stiftepistol/klammerpistol/krampepistol, kjært barn har mange navn. Du kan klare deg med spiker og hammer, evnt en manuell stiftepistol. En elektrisk gjør det lettere å feste stoffet til treverket. Det finnes ulike på markedet.
  • Målbånd
  • Skrivesaker
  • Mobil eller fotoapparat – ta bilder før, underveis og etter trekking.
  • Stoff og snorer/ bånd (agraman) til trekking
  • Symaskin til sammensying av stoff, evnt søm av løse puter. Husk at du må sørge for at maskinen takler tykkere tråd enn vanlig sytråd. Jeg ser at SelfMade / Stoff og stil har sytråd til møbler. Det finnes helt sikkert andre steder også. Prøv maskinen med en kraftig nål før kurset, slik at trådspenning blir riktig.

Kursleder vil ta med alle andre materialer som behøves etter nærmere avtale.

Litteratur:

Arbeidsform: Gruppeundervisning og individuell rettleiing.

Lærar: Liv Myredal

E-post: [email protected]

Datolørdag 5. august
Tidspunktkl 15:00 - 12:00