søndag 23. juli, kl 15:00

Knipling

Startdato: 17.07.2023
Sluttdato: 23.07.2023
Påmeldingsfrist: 5. juni
Kursnummer: 2374

Lærar: Anna Sigurðardóttir

Kurset tek sikte på å lære dei grunnleggande teknikkane i knipling. Individuell undervisning. Nybyrjarar og dei som har knipla litt kan melde seg på. Materialkostnad ca 1100 kr. Dersom du må kjøpe alt. Anna Sigurðardóttir har
mastergrad i Tradisjonskunst ved HIT (nå USN), Rauland med spesialemne kniping.

Mål: Lære dei viktigaste teknikkane slik at deltakarane skal kunne kniple sjølvstendig. Historie og materialkunnskap.

Ant. timar  40

Spesielle krav: Ingen

Innhald/dagsplan:

Det blir undervist etter kursopplegg for nybegynnere fra den svenske knipleforeningen Svenska Spetsar.  I tillegg blir det brukt et mønster med dansk arbeidstegning, båndknipling med sammenhekling og kniplet en figur/bilde.  Kursdeltakerne lærer knipleteknikken fra bunnen av ved å lage prøver og evt. på slutten av kurset, noen ferdige produkter.

Det blir felles innføring i hver prøve og underveis etter behov, i tillegg til praktiske øvelser og individuell veiledning til deltakerne.

Det er viktigere at hver deltaker kan bruke den tid han/hun trenger for å utvikle seg som knipler enn at alle prøvene på kurset blir gjennomført.  Kurslærer tar med ekstra mønster, utover kursplanen, til de som måtte trenge det.

Mandagskvelden blir brukt til å pakke opp og gjøre klare knipleputer / evt. isoporputer og kniplepinner med garn, samt presentasjon av deltakere og kursleder.

Tirsdag til lørdag jobber deltakerne med øvelsesmønstrene i praksis, med teoriinnslag underveis.

Søndag formiddagen blir brukt til avslutning av arbeidene og oppsummering av kurset.

 

Studiematriell:

Kniplepute med valse, er det beste arbeidsredskapet.  Har du ikke kniplepute og ikke kan låne den så ta med en isoporplate og stoff så får vi laget en flat (rund) kniplepute.  Den er også god å ha ved knipling av figurer og bilder.  Svenske kniplepinner synes jeg er de beste å jobbe med, men har du en annen type bruker du de.

 

Ta med: Kniplepute med valse / eller ca 5 cm tykk isoporplate, 60 x 60 cm og ca. 100 cm bomullsstoff (tettvevd, ensfarget eller småmønstret) for å dekke platen.
Minimum 28 stk. (14 par) kniplepinner.
Vanlige knappenåler, saks, nåler og skriveredskaper.
Kniplegarn og spoleapparat hvis du har, og ellers det du måtte ha av knipleutstyr.

 

Lærer tar med materiale:
Lærebok; Föreningen Svenska Spetsar, Knyppling . LTs förlag.  370,- sv kr.
Mønster til kursplanen. Sum: 465,- sv.kr.
Kniplegarn til kursplanen: Bockens knyppelgarn: 50/2, 50/3, 90/2 og 18/5. Sum: 223,- sv.kr.
Ekstra garn og mønster.
Kursleder tar kontakt med deltakerne før kurset, så si ifra hvis du har noe av de tingene lærer skal ta med eller ønsker å skaffe det selv, og hvis du ikke har klart å skaffe det du skal ta med til kurset – så finner vi løsning på det sammen.

 

Vi gjer merksam på:

  • Gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon er dette kurset dekka av Kopinoravtalen, som tillet kopiering frå bøker og trykksaker til undervisningsføremål.
  • Vi reknar med at deltakar følgjer sikkerhetsinstruksar frå kursarrangør og kurslærar. Kursdeltakar er ikkje dekka av forsikring frå arrangør.

Arbeidsform: Praktiske øvingar, teori og individuell hjelp.

Lærar:         Anna Sigurðardóttir

Tlf.:             932 100 94

Adresse:     Ensjøsvingen 2, 0661  Oslo

E-post:        [email protected]

 

Datosøndag 23. juli
Tidspunktkl 15:00 - 12:00