Helterennet 2019

Er du lysten på en real utfordring? 9. mars arrangeres Helterennet 2019. Opplev Hardangervidda med ski under beina. Distanser for hele familien!

Helterennet er det årlige turrennet i Rauland – 42 km langt, med tidtaking og mulighet til å kjempe om seieren med over 1000 deltagere både i eliteklassen og andre. Rennet går i fjellområder og skogsterreng, starten er som alltid ved Rauland Sentrum (jordet bortenfor Rauland Handelshus) og målstreken etter den tøffe runden er ved Raulandshuset.

Distanser for alle 

Synes du 42 kilometer høres litt vel langt ut – har du naturligvis muligheten til å delta i andre klasser:

  • Halvhelten på 26 km, som går i store deler av hovedtraseen på 42 km. HalvHelten har også tidtaking og en dame og herreklasse.
  • Trimhelten, 26 km – som halvhelten men uten tidtaking.
  • Familiehelten, 12 km – lett trasé uten tidtaking, passer godt for familien. Start ved Rauland Høgfjellshotell, samme målgang som helterennet.
  • Ungdomshelten, 13 km – fin løype med fellesstart for 13-15 åringer, med tidtaking. Samme start som hovedrennet, men tar av fra hovedtraseen ved Kroktjønn etter ca 5 km.
  • Barnehelten – kort og enkel løype med ulike lengder og vanskelighetsgrad.
  • Gutter og jenter 11-12 år kan velge å gå en lengre distanse, ca. 3 km. med tidtaking.

Det er klassisk som gjelder, og skøyting er ikke tillatt (kontrollposter i løypene). Det er også ikke tillatt å ha med hund.

Mer informasjon om Helterennet og de ulike klassene finner du her.

PÅMELDING

Vi satser på bra vær og en flott dag og folkefest i Rauland 9. mars!

Se video fra 2018