Vierli

Sommaren på fjellet er fantastisk. Her er det eit rikt dyreliv både på fjell og i vatn, og det er store sjansar for fangst med fiskestanga både frå land og båt. Dei som bur i utleigehyttene våre, får fiske gratis og låne båt og kano. Redningsvestar fylgjer med.

Eit mangfold av opplevingar

Her er det eit rikt dyreliv både på fjell og i vatn, og det er gode sjansar for fangst med
fiskestanga både frå land og båt.

Leikeplass

Leikeplassen er det mange som brukar. Her er det utfordringar for både liten og stor: klatrevegg, husker, «Gråtass», sandkasse, hoppepute, trampoliner m.m

Mange turløyper

Turløypenettet er godt utbygd med merka løyper også på sommarstid og innbyr til fotturar ved foten av Noregs mest kjente nasjonalpark, Hardangervidda.

På ein varm sommardag kan det vere forfriskande med eit bad i eit av dei nærliggande fjellvatna. Ein kan og legge ut på padletur i ein av kanoane våre.

Eller kva med medbrakt grillmat tilberedt på vår ferdig oppsette grill ved vatnet?

Fest i Uvatn: flytebrygge, badedrakter, solkrem og robåter i aktivitet!

Sommaren på Vierli

Leikesyklar til utlån, utvida leikeplass med hoppeluftpute på 8 x 8 meter, trampoliner og «Tarzan-sklie» for borna. Alt er gratis og til fri bruk.

Det er over 10 km med merka rundturstiar for fjellvandring; stiane er tilrettelagte med klopper, slik at ein går tørrskodd nesten heile turen.

Vierli Turistsenter tilbyr eigen turorientering tilrettelagt for barnefamiliar med åtte postar i nærområdet. . Alle som fullfører turorienteringa eller bygger varde, får diplom og ein liten premie. Tak kontakt med personalet på Vierli kafe for utlevering av kart.

Barnas seter

Ved Barnas seter kan du oppleve geiter, ender, kaniner m. m på nært hald. Barnas seter held ope heile sommaren, fram til midten av september.

Fiske

Kjem du til Vierli for å bu, får du fiske gratis i innsjøane våre, Oksatjønn og Uvatn. Uvatn har eit avgrensa område, men i Oksatjønn kan du fiske overalt.

Fiskekort (kr. 50,-) kan kjøpast på turistkontoret i Rauland.
På Vierli kan du og leige kano og båt. 50 kr pr time og 200 pr dag. Årer og redningsvester fylgjer med.

Rauland har også fantastiske fiskevann i Totak, Lognvikvatn, Tansvatn og Møsvatn, 8–10 km frå Vierli.

Kultur

Rauland har eit rikt kulturliv med konsertar og arrangement heile året. Dei to store skulptursamlingane Dyre Vaa-samlingane og Skinnarland-samlingane er verd eit besøk.

Raulandsutstillingen er også ein kjent sommerutstilling som samlar eit vidt spekter av kjente og mer ukjente kunstnare. Her kan man finne variasjoner innenfor kunsthåndverk, billedkunst og tekstilar av svært høy kvalitet.