Rjukan og Rauland i Telemark

Fjeld, dale, vand og vandfald

Sterke naturoplevelser i Norge, Norges største vildmark kun 7-8 timer fra Hirtshals. Rauland ligger 3 timer fra færgeterminalen i Langesund og Larvik.

I Rauland kan du bade, vandre, cykle, padle eller vandre i fantastisk højfjeldsnatur. Bo komfortabelt og med kort afstand til attraktioner i Fjeld-Telemark.

Velkommen til Rauland!Gaustatoppern er Norges og Nord-Europas bedste udsigtspunkt. Se 1/6 af Norge på en klar dag.

Besøg Gaustatoppen- Syd-Norges smukkeste fjeld

Gaustatoppen (1883 moh.) knejser majestætisk over Rjukan, og er af mange omtalt som Norges smukkeste fjeld. Toppen er let tilgængelig og enkel at bestige, men byder alligevel på Syd-Norges største og videste udsigt.

Fra toppen kan du i klart vejr se næsten en 1/6 af Norge. Du kommer der til fods eller med Gaustabanen som bringer dig over 700 højdemeter op via en tunnelbane inde i fjeldet.


Hardangervidden Nationalparkcenter

Hardangerviddens Nationalpark er Norge og fastlands-Europas største nationalpark på 3422 kvadratkilometer.

Oplev nationalparkcentret med sin prisbelønnede udstilling og familievenlige udendørs natursti med naturguide app.

www.hardangerviddanasjonalparksenter.noFalkeriset - børnenes favorit!

Den flotte tur op til Falkenuten (1096 moh.) passet til hele familien, er meget populær - ikke mindst med sin panoramaudsigt mod Hadangervidden og Gaustatoppen!

Stien er lavet af sherpaer fra Nepal, er 1,5 kilometer lang og en klar favoritt for børnefamilien. 
 

I Rauland kan du bade, fiske, padle, cykle og gå turer i flot og varieret højfjeldsterræn. Besøg Falkeriset med lidt chokolade i rygsækken, tag børnene med til Børnenes Seter gård, lej en cykel på Raulandsfjell eller en kano på Vierli.

Ønsker du hytteferie er Rauland Feriesenter et godt alternativ med moderne hytter og hyttelejligheder tæt på turstier og smuk højfjeldsnatur.

» Besøh Rauland Feriesenter 
» Flere sommer-oplevelser i Rauland