Raulandsfjell er stengt

Publisert: 19.09.2022 22:09

Dette er en av mine tristeste dager i livet, vi har holdt på her nå i over 18 år og nå ender det med at vi må stoppe driften å begjære oppbud. Vi har kjempet gjennom gode og dårlige tider i alle disse årene, men hele tiden klart å holde åpnet.

Vi har fått god hjelp fra noen leilighetseiere her på huset, noen lokal, men dessverre aldri funnet den som var virkelig interessert i Raulandsfjell og som var villig til å investere det som var nødvendig for å bli en stabil og trygg plass. Vi har de siste ukene jobbet døgnet rundt for å prøve å finne løsninger, men dessverre ikke fått til noe god løsning for vår del.

De siste årene har vært enormt tøffe med pandemi, hvor vi har blitt herjet med av tiltak fra myndighetene. Vi har blitt lovet støtte hvis vi ikke permitterer under skjenkestopp osv fra staten, men støtte har ikke truffet oss i ettertid. Når det endelig skulle normalisere seg etter pandemien, blir vi møtt med strømpriser helt ute av kontroll, økte priser på alle andre varer vi må kjøpe inn – og hvilken mulighet har vi for å øke prisene ut tilsvarende? Vi må forholde oss til hva våre gjester er villig til å betale, hvis ikke kommer de ikke, men handler mat på butikken og koser seg hjemme og på hyttene (hvis de da har råd til å bruke hyttene fremover).

Dette er jo det regjeringen ønsker også, med renteheving og mindre kjøpekraft hos vanlige folk – det går utover oss, og det har vi merket godt den siste tiden med betydelig synkende salg. Men, uansett hva som skjer med oss, så går verden videre, og det blir sikkert kjempebra for de fleste her til lands.

Vi må få lov til å takke alle dere fantastiske gjester som har besøkt oss fast, det være seg lokale, hyttefolk og turister – vi har blitt veldig glad i dere og kommer til å savne dere masse. Må også takke Vinje Kommune for støtte under pandemi, de har i hvert fall stilt opp med noe når staten har sviktet.

Det samme gjelder alle de fantastiske ansatte som har jobbet sammen med oss i alle disse årene, og spesielt alle lokale ungdommene som har hatt sin første jobb her, vi kommer til å savne dere masse – håper noen andre lokal bedrifter gir dere sjansen. Takk for oss.

Hilsen Bente, Sebastian og Ivar