En ny vintersesong i Rauland er i vente!

Publisert: 14.09.2022 12:09

En ny vintersesong står for tur og endelig er det på tide å tenke vinter, snø og ski. Vi gleder oss.

Vi må allerede nå ta de fleste store avgjørelser knyttet til sesongens drift. Rauland Skisenter vil som alltid forsøke å tilrettelegge driften etter våre kunder og besøkende. Likevel er det en del praktiske og økonomiske rammevilkår som vi må forholde oss til.

Spesielt vil situasjonen knyttet til strømprisene i Norge påvirke både næringsliv og husholdninger. Mange bedrifter blir rammet.

For Rauland Skisenter vil strømkostnadene bli store og krevende. Vi er likevel heldige som driver vår virksomhet i Vinje kommune, som bevilger strømstøtte til næringslivet. Det er også sannsynlig at Regjeringen vil foreslå strømstøtte senere i september. Ingen vet om situasjonen i Norge og Verden blir ytterligere forverret, men slik det fremstår nå åpner vi mer eller mindre slik som vanlig.Vi vil gjøre enkelte tilpasninger, men dette vil være lite synlig i helger og ferier.

Med forbehold om at situasjonen kan påtvinge oss ytterligere endringer, vil følgende hovedprinsipper gjelde for driften av Rauland Skisenter denne sesongen.

Heiser/nedfarter
 • Alle heiser på Tiur/ Holtardalen og aktivitetsområdet på Vierli med barneheisen holder åpent hver helg, og hver dag i julen, uke 7, 8, 9 og påsken.
 • Fjellrupa, Hotellheisen, Tiurheisen og barneheisen på Vierli holdes stengt på ukedager, resterende heiser på Tiur og i Holtardalen holder åpent hver dag.
 • Vi vil vurdere åpningstider for Tilbringeren og Hytteheisen.
 • Vierli Terrengpark og Vierli Vinterland vil ikke bli gjenåpnet. På sikt vil heisene bli tatt ned. Med manglende omsetning, høye driftskostnader, herunder til strøm og redusert utbygging av fritidsboliger i Rauland som forutsetninger anser vi det som umulig å fortsette denne driften.
 • Heimvegliheisen holdes stengt sesongen 22/23. Eierne av heisen har besluttet å holde heisen stengt grunnet økte strømpriser og økte kostnader knyttet vedlikeholdsarbeidet med å sette heisen i stand.
 • Park-tilbudet forblir i Hotellbakken, avhengig av snøforholdene da det ikke er kunstsnø i denne delen av anlegget.
 • Kveldskjøring vil bli i Hotellbakken, på fredager og i ferier.
 • Den nye, lange nedfarten i Holtardalen, langs Leirbekk, åpnes med stor sannsynlighet en gang i vinter.
Drift
 • Våre priser vil øke 5 -8 %. Vi vil ikke øke mer enn prisene i samfunnet for øvrig, selv om våre kostnader har økt enormt.
 • Det vil bli solgt sesongkort til redusert pris fra 16.september til og med 16 oktober. Vi vil ikke øke prisene på sesongkort. Dette er vårt bidrag til våre gode og lojale gjester.
 • Det vil som forrige sesong bare være mulig å kjøpe heiskort via vår nettløsning eller i automater. Dette gjelder også utleie av ski og booking av skiskole. Alt bookes på samme plattform på raulandskisenter.no.
 • Type heiskort vil være som forrige sesong.
 • Gjennom Korona-sesongene har heisene åpnet kl. 0930 for å spre besøket. Vi gjeninnfører åpning kl. 10.00.
 • Vi vil kanskje starte sesongen først i Holtardalen og ikke ute ved Tiur. Dette henger sammen med at det krever mindre kunstsnø å starte opp i Holtardalen, samtidig som snøanlegget i Tiur er under ombygging for å redusere energibruken.
 • Vi har innført en lang liste med tiltak som skal redusere energibruken vår. Hovedmotivasjonen vil være å få ned kostnadene, men som en del av miljøfyrtårnsertifiseringen vår er det å redusere energibruk også viktig i seg selv.
 • Blant mange tiltak innfører vi at heisene ikke starter før første gjest er klar for å ta heisen. Vi reduserer selvsagt bruk av lys og varme. Vi vil gjøre noen endringer i tråkkemønster i nedfarter, og vi vil nøye vurdere bruk av kunstsnø.
Ny sesong, nye muligheter

Vi vil gjøre alt vi kan for å gi våre gode gjester og venner et flott tilbud også i kommende sesong. Vi gleder oss til å ønske dere velkommen tilbake til en ny, fantastisk vinter på Rauland!

Hilsen oss i Rauland Skisenter