God sommer fra Rauland Skisenter

Publisert: 29.06.2022 17:06

Mange tror at vi som arbeider ved skisenteret sover og ferierer hele sommeren. Tvert imot så har vi hatt travle dager med forberedelser til sommersesongen, og til en ny vintersesong! Her kommer en liten oppsummering med noen nyheter og informasjon om hva som skjer på fjellet. 

Vedlikehold på heiser 

Det utføres omfattende vedlikeholdsarbeider ifm med 15-års revisjon på Holtarheisen i sommer. Store deler av heisen er nå demontert for inspeksjon og kontroll. Arbeidet vil pågå i hele sommer og fram til høsten. Ordinært og årlig vedlikehold utføres også på våre andre heiser. 

Oppgradering av snøanlegg på Tiur 

Gjennom vinteren og våren 2022 har man startet arbeidet med å se på en fornyelse av snø-produksjonsutstyret på Tiur. Utstyret som er gammelt og svært energikrevende blir planlagt utskiftet over tid. Utskiftningen er en del av en helhetlig målsetning om å forbruke mindre energi som er en viktig del av vårt miljøarbeid. Å fornye produksjonsutstyret vil også medføre tidligere produksjon av snø, og det vil bli lettere for oss å fastslå en åpningsdato. 

Sommeraktiviteter på Vierli 

I fjor startet vi opp prosjektet «Sommer på Vierli» der fokuset skulle være utbedret og nye sommeraktiviteter for hele familien:

  • En 12 hulls Frisbeegolf-bane er nå ferdig bygget, denne er gratis å bruke til enhver tid. Det er også satt opp en 9 hulls Minigolfbane, utstyr til dette kan leies i kafeen på Vierli. 
  • Ny rasteplass ved Uvatn er under oppføring, ny brygge til bading, båter og kanoer er også underveis. Vi håper plassen er klar til 1. juli. 
  • Lekeplassen på Vierli får også få en skikkelig oppgradering. Et stort lekehus med to tårn, rutsjebane, tunnel, gangbro i tau og flere klatrevegger er på vei opp. Lekehuset er levert av Aktiv Lek fra Fyresdal. Badstuene Rauland & Møsstrond ved Uvatn er ferdigstilt, og har fått torv på taket.  En utedusj er også montert. 

Som tidligere år vil Barnas seter med geiter, høner, kaniner og ender holde åpent i sommer.  Vi har også egen turorientering med 8 poster. Èn liten premie venter barna ved fullført orientering. Skulpturvandring til Vidsyn er også et must ved et besøk på Vierli. 

De nye aktivitetene har allerede blitt svært godt mottatt og vi håper mange vil få glede av området i sommer. Vi fortsetter arbeidet med å utvikle området videre med bla. Sykkel satsning som en viktig faktor. Vi kommer tilbake med informasjon utover høsten. 


Sommeråpen kafeteria

Vierli Kafeteria holder åpent hver dag i sommer, fra 25.06-21.08. Her vil vi servere både lunsj og middagsretter. Den populære Vierli Burgeren med lokalt oksekjøtt fra Øyfjell vil selvsagt være å finne på menyen, sammen med bla. Rømmegrøt og stekt aure. 

Alpinkart – vinterkart

Nytt alpinkart er satt i bestilling og vil bli levert før vintersesongen.

Reintzmap som leverer kartet har lang erfaring med å tegne gode kart. For oss som har gjester som besøker Rauland og Rauland Skisenter for første gang er dette svært viktig. 

Fagersand 

I samarbeid med Rauland Invest og Rauland Turist er vi med på dugnadsarbeid hver vår for å utvikle det flotte området på Fagersand. 

Det blir i år satt ut mobile toaletter og avfallscontainer ved parkeringsplassen på Fagersand. Det er innført p-avgift for bruk av p-plass, inntektene for parkering går til fornyelse og opprusting av dette flotte området.  

Skiltprosjekt- Langrennsløypekart 

I samarbeid med destinasjonsselskapet Rauland Turist har vi arbeidet frem en ny skiltplan til langrennsløypenettet. Mange av skiltene som er ute i terrenget har nå behov for en fornyelse. Nye skilt er satt i bestilling og arbeidet med å få skiltene ut før vinteren starter til høsten. 

Ny spennende stilling – Administrativ lederstilling

Vi søker nå etter en ny, viktig medarbeider til vårt lag! Stillingen består av spennende administrative, økonomiske og praktiske arbeidsoppgaver.  Selskapet har sin hovedvirksomhet i Rauland. Vi har også kontor og ansatte i Skien, og endel av arbeidet kan eventuelt utføres derfra. 

Mer informasjon finner du her Ledige stillinger – Rauland Skisenter (visitrauland.com)

 

Nyheter og status for en ny vintersesong kommer i høst, i god tid før vinteren.

Vi ønsker alle, nye og kjente gjester hjertelig velkommen til fjells.

God sommer!