Hurtiglader i Holtardalen

Publisert: 14.06.2022 14:06

Skagerak Energi har satt opp en ladestasjon for el-biler i Holtardalen. Prosjektet er et av flere bærekraftsprosjekt som blir satt i gang i tida framover av Rauland Invest og Rauland Skisenter.

Stasjonen er spesielt bygd for dette formålet, og Skagerak Energi har utviklet en stasjon som må håndtere ganske ekstreme værforhold. Stasjonen er godkjent for drift mellom -30 og +50 grader og tåler samtidig det meste av nedbør og vind.

Her vil en kunne lade to biler med opptil 150kW, og opptil fire biler samtidig som deler en total effekt på 300kW. I tillegg kan en femte bil “slowcharge” på opptil 22 kW.

Ladestasjonen blir stående i Holtardalen til etter påsken 2023, deretter skal den etter planen flyttes til sjøen sommeren 2023, og opp igjen til vintersesongen starter igjen.

Totalt har over 240 biler benyttet seg av tilbudet så langt og vi er godt fornøyd med bruken i Holtardalen, til tross for at vi har hatt litt utfordringer med kortbetalings-løsningen. Leverandøren har imidlertid lovet at løsningen skal være stabil og fungerende ganske så snart.

God tur!