Er du i bakken etter stengetid? Da bør du lese dette

Publisert: 14.01.2022 13:01

Kjære alle gjester!

I år som i fjor, så er det slik at alle våre alpinnedfarter er stengt for publikum etter stengetid.

Grunnen er at vi preparerer bakkene på denne tiden. Skianlegget regnes da som en arbeidsplass, og for din egen sikkerhet er det forbudt å oppholde seg der. Når fotspor og ujevnheter fryses fast i bakken etter preparering kan dette også være farlig for skiløpere neste dag. Det er også farlig å renne i mørket, når man ikke helt ser hva man kan treffe av farlige gjenstander, master, skrenter og liknende.

Noen er ute på topptur for så å kjøre ski ned, mens andre ønsker en aketur. Det er hyggelige aktiviteter, men det er forbundet med stor fare å gjøre dette i anlegget etter stengetid.

Dessverre har vi den siste tiden opplevd at mange ikke respekterer dette! Det fører til ekstremt slitsomme arbeidsøkter for våre tråkkemaskinfører som har hjertet i halsen når de kjører disse store maskinene på godt over 10 tonn.

Ved enkelte anledninger bruker vi også vinsj på tråkkemaskinene, enten for å komme opp bratte parti eller for å flytte store menger snø. Det kan være vanskelig å se denne vaieren, da den kan ligge skjult i snøen når maskinen er på vei opp en nedfart.

Så vær så snille alle sammen og respekter skilt, merking og denne informasjonen.

Snakk med barna deres og forklar hvorfor de ikke kan være i bakken etter stengetid.

Alle er hjertelig velkomment til å besøke oss når vi har åpent. Etter stengetid må dere finne alternative områder å leke i.

På forhånd takk!