Nyheter Rauland Skisenter 21/22

Publisert: 21.11.2021 19:11

Tynnet skog i flere av løypene i Holtardalen

Det er hugget og tynnet mye i skogen i området sør for Holtarbakken. Kjøring utenfor preparerte løyper er fortsatt på eget ansvar, men slik hogst gjør uansett all ferdsel tryggere. Dersom det er nødvendig med redning og førstehjelp er områdene mer tilgjengelige. Det er hugget skog til nedfarter og langrenn i området Skitrekket, lengst mot nordøst i Holtardalen.

Løypeplanering og masser

Som vanlig benyttes sommeren til utbedring av nedfarter. Det er gjort utbedringer ved det største henget/sort løype ved Tiur, svingen ved mellom-avstigningen på Rugdeheisen er utbedret, det blir flere nedfarter i området Skitrekket i Holtardalen og ikke minst nedfarten Nordsia i Holtardalen er gjort bredere.

Heimat Fjøllhalli driver Paviljongen

Vår gode samarbeidspartner Heimat Fjøllhalli skal drive Paviljongen i vinter! Her blir det som i fjor skikkelig god servering. Åpent hver lørdag og flere dager i ferier, meny kommer.

Nytt online skiutleiesystem i våre skiutleier på Tiur og Holtardalen.

Fra denne sesongen og framover vil du kunne booke ditt utleie-utstyr på nett. Nytt utleiesystem gjør at vi nå går over til online forhåndsbooking for alle våre kunder. Booking og informasjon finner du på nettsidene våre, hvor du til vanlig kjøper ditt skipass.
I januar vil utleien på Tiur gjennomgå en skikkelig oppgradering, både på inventar og utstyr. Vi fortsetter samarbeidet med vår gode partner Elan!

Miljøarbeid

Rauland Skisenter har blitt Miljøfyrtårn sertifisert som den tredje virksomheten i Vinje Kommune. Vårt mål er å ta et større ansvar når det gjelder grønn utvikling, og vi er overbevist om at en kan tenke stort, men samtidig ta et miljøansvar.

Det er en sertifisering som vi er svært stolte av å ha fått samtidig som vi har stor respekt for at det forplikter å ha stempelet.
Miljøfyrtårnsertifiseringen innebærer mange sider av virksomheten. I tillegg til de tradisjonelle områdene som utslipp til naturen og avfallshåndteringen. Arbeidet dreier seg også om et fokus på et tydelig HMS arbeid, innkjøpsrutiner, energi- og drivstofforbruk og transportrutiner. Du som gjest er en viktig part i vårt miljøarbeid.

Husk å sortere avfall der det er tilrettelagt for dette, kast aldri søppel ute, pant flasker og bruk skibussen istedenfor bilen innad på destinasjonen.

Gi oss gjerne tilbakemeldinger om du har innspill.

To 150 KW hurtigladere i Holtardalen

Det blir satt opp to hurtigladere i Holtardalen med til sammen 4 uttak!
Laderne er et samarbeid mellom Skagerak Energi, Rauland Invest og Rauland Skisenter. Mange har ladere på sine egne hytter, men både tilreisende gjester og hyttefolk vil ha nytte av en høy ladehastighet når det trengs!

Utvidelse av snøanlegget i Holtardalen

Å gi skiopplevelser er vår kjernevirksomhet og derfor er snøkvaliteten svært viktig for oss. Vi startet på en masterplan for nytt og moderne snøanlegg i Rauland Skisenter for 3 år siden. I høst utvider vi snøanlegget i Holtardalen og bygger rørgate fra midten av Holtarbakken og helt ned til bunn.

Snøanlegget er levert av italienske TecnoAlpin og vi investerer i år for over fire millioner kroner. Snøanlegget som bygges i dag er mer effektivt en det man har hatt tidligere, noe som gjør at vi kan bruke mindre vann, luft og strøm, noe som er bra for miljøet.

Eget heiskort for barneheisen på Vierli

Vi innfører for kommende sesong et eget heiskort for barneheisen på Vierli. Prisen vil være 250 kr for ungdom og voksen pr dag, uavhengig av ordinær og høysesong- 0-6 år kjører som i alle andre heiser gratis, og sesongkortholdere kan bruke kortet her. Små kjelker inkluderes i heiskortet.

Vierli Snøborg 2.0

Vierli Snøborg ble en favoritt blant barna i fjor vinter. Vi vil bygge en snøborg også kommende vinter. Den vi bli noe annerledes, litt større og kulere. Vår gode samarbeidspartner Shapecrew vil bygge borgen, planlagt oppstart er i januar.

Ny meny og Høyfjells Afternoon Tea på Vierli Kafeteria

Vi har arbeidet med en ny meny og ser nå på muligheten for å få flere lokale råvarer på menyen. Nytt konsept av året er Høyfjells Afternoon Tea.  EN lørdag i måneden, min 4 personer. Må forhånds bookes. Mer informasjon kommer

Aktivitetsløype for de minste på langrennsski på Vierli

Langrenn er en svært viktig del av tilbudet på Rauland. Vierli er et godt utgangspunkt for langrennsturen, og mange familier velger å starte her. Rauland Skisenter jobber med å styrke langrennstilbudet, og ønsker nå å sette ekstra fokus på de minste. En ny aktivitetsløype vil etableres på nedsiden av Vierli kafeteria. Her vil bli tilrettelagt en kortere langrennsløype med små elementer og barnefigurer. Målet med løypen er at de minste syns skituren ble ekstra morsom og at aktiviteten kan stimulere til ønske om å gå mer på ski. Åpner januar 2022.

Sommerprosjekt på Vierli

Vi har også igangsatt et større prosjekt når det gjelder aktiviteter på Vierli på sommeren. Minigolf bane og freesbeegolf bane er satt i bestilling og vil være på plass til sommeren 2022. Veien ned til Uvatn er rustet opp, og ny rasteplass blir etablert i tilknytning til badstuene. Vi vil i tillegg oppgradere lekeplassen på Vierli og vi ser på mulighetene for en utvidelse av Barnas Seter.

Et sykkelprosjekt er også i igangsatt og vi er i dialog med leverandører for sykkelløyper. Her er planen i første omgang å etablere en flytløype i terrenget nedenfor Vierli Kafeteria.

Badstuer ved Uvatn

To splitter nye badstuer er under oppføring ved Uvatn på Vierli. Badstuene vil være tilgjengelig for leie hele året. Tid bookes og betales på app. Åpning er planlagt før jul. Øyfjell Sag leverer kledning til badstuene.

Med det ønsker vi alle en flott sesong og velkommen til Rauland!