PowerClimb og folkefest i Rauland

Omlag 1500 deltagere og tilskuere i alle aldre tok turen til Holtardalen og Rauland PowerClimb i år.

Bli med på årets PowerClimb lørdag 21. mars 2020 – les mer her! 

Også flere tidligere toppidrettsutøvere har vært å finne på Rauland PowerClimb, tidligere har Therese Johaug vært med, denne gangen Petter Northug – som i tillegg til å delta i selve løpet bidro med selve premieutdelingen.

– Jeg har hatt det fantastisk her i Rauland, men jeg må nok være i bedre form dersom jeg skal klare å henge med i teten i dette rennet, sier Petter Northug, som i tillegg til å delta i rennet holdt foredrag på Rauland Høgfjellshotell.

Film fra Rauland PowerClimb 2019:

Hovedpremien i PowerClimb, en Skoda Kodiaq til fri benyttelse i 6 måneder, levert av Grenland Bilservice, fristet flere til å kjempe litt ekstra om seieren denne dagen. En som kjempet litt ekstra var Karstein Johaug (27) fra Røa/Team Telemark.

Johaug var nemlig førstemann opp til målstreken i Holtarbakken. Han vant på tiden 3,21, mens Even Kristoffersen (23) hentet inn andreplassen med 3.40.

På plassene bak de to løperne fra Team Telemark fulgte Eivind Gåstjønn (17 i år) fra Åmdal, mens verdens beste motbakkeløper på løpesko, Jonatan Albon (30) fra England og Bergen, tok 4. plassen.

Som sjette raskeste løper over målstreken fulgte Åsmund Grinili (17) fra Gulset/Team Grenland ski TTG, mens klubbkompisene Marcus Linheim (20) og Sondre Aarli (17) fulgte på rekke og rad. Sondre Aarli ledet forøvrig motbakkrennet i et par hundre meter oppover i bakken.

 Maren Halle Haugen (16) fra Runar var raskeste dameløper i motbakkerennet, foran Ine Bjaadal Winberg (14) fra Stathelle ski og Maren Sofie Fremstad (13) fra Nanset.

Totalt deltok 117 løpere i Rauland Power Climb (barneløpet og hovedløpet) – og tross vekslende vær var det særdeles god stemning i Rauland denne dagen!

Ønsker du å delta i Rauland PowerClimb neste gang?  Både eliteløpere, mosjonister, barn og unge er velkomne til å delta i løpet, som vil bli annonsert i god tid. Vi anbefaler å starte treningen nå – og følge oss på Facebook for å holde deg oppdatert om alt som skjer i Rauland.

Flere skistjerner har vært med på Rauland PowerClimb. Her fra en tidligere sesong, med Therese Johaug.