OBS! Flyttet til Raulandsfjell! Nesetdagane 2019

OBS! På grunn av været til helgen har vi valgt å flytte arrangementet til Raulandsfjell.

Konserten på fredag 09.08 kl. 19.00 med Heine Totland og Roackabillytrioen  Twang Gang blir flyttet i stort telt på Raulandsfjell. Så her blir det høy stemning og dans!

Knut Buen og de internasjonale musikktalentene holder konsert i Rauland Kyrkje kl. 15.00 på lørdag – dette kommer til å bli meget stemningsfullt i vakre omgivelser. Urpremiere – så en opplevelse for livet !

Konserten på lørdag kl. 19.00 med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes blir også flyttet inn i teltet på Raulandsfjell.

Det er derfor begrenset antall plasser, så det lønner seg å kjøpe billetter på forhånd.

Statsbudeia Bodil Nordjore og en kafeteria vil også by på god kortreist mat og godt drikke i teltet.

Så velkommen til et annerledes Nesetdagane 2019!

Kjøp billetter her

Heine Totland og Twang Gang

Denne humørpillen av et band får stemningen i taket, og er perfekt for en festkveld i alle aldre! Med spilleglede og smittende energi serveres de beste «Rock’n roll-låtene» fra 50- og 60-tallet! I front står Heine Totland, en fremragende vokalist og entertainer.

Twang Gang er stolte rockabillyrebeller og tradisjonsbærere fra Voss, En arv, en Twang, en tid, der dansegulvene duver og lufta damper av svette. Pulsen vibrerer i høyspent ståbass. Lynraske fingre plukker gitar. Stenger puster, vrenger og vrir seg, mens takten dunker som ekstra hjerteslag i brystet. Countryknekk i stemmen, brylkrem i håret. Sangen i taket, bena plantet på bakken.

Du skal kjenne det i både beina og hjertet at du skal trampe takten, tenke at livet er fint, og danse. Eller kanskje bare kikke på de som gjør det, mens du bredbeint knekker litt diskrèt i hoftene selv.

 

Maria Haukaas Mittet

Maria Haukaas Mittet er fra Senja og har en lang bakgrunn som artist. I 2004 debuterte hun som plateartist og hennes første album «Breathing» solgte til gull. Oppfølgerplaten «Hold On Be Strong» kom i 2008 og solgte til gull etter kun tre uker. Tittellåten ble en internasjonal hit etter femteplassen i den internasjonale Eurovisjon-finalen. I 2011 spilte Maria inn juleplaten «Lys Imot Mørketida» sammen med Oslo Gospel Choir, hvor Maria synger flere låter på egen dialekt. I 2014 gav Maria ut sitt første norskspråklige album «HEIM» , der hun med stor suksess skrev egne viser, og fremførte andres på egen dialekt og med grobunn i den nordnorske visetradisjonen. Gjennom sanger som «Folk i Husan» (Kari og Ola Bremnes) «Himmel i mella oss» og «Heim» har Maria funnet hjem til musikken som ligger hjertet nærmest. I 2015 stakk hun av med seieren i TV-programmet «Stjernekamp», nettopp med en vise fra nord: Gjennom sorga går ei sang (Halvdan Sivertsen). I 2017 og 2018 turnerer Maria også med sin egen konsertforestiling «Jåla fra Lakselvnes», der 12 nordnorske viser flettes sammen med egne historier om oppvekst, ensomhet og kjærlighet.

Lars Bremnes

Født i Svolvær og bosatt i Harstad siden 1997. Debuterte med «Stjernesukkertøy» i 1994. Lars har gitt ut syv album under eget navn, og to album med søskena Kari og Ola. Lars har fått Spellemannsprisen i 2000 og 2006 og i Prøysenprisen 2009. Lars jobber nå med ny plate og kommer i løpet av høsten ut med singelen «Elias». Mange har latt seg røre av sangen om flyktningen Elias gjennom en video på sosiale medier.

I 2015 slapp Lars albumet «Himmel nok tel alle», hans syvende i rekken. Tittellåten lå nesten tre måneder på NRK P1 s A- liste.

Knut Buen  – Konsert i Rauland Kyrkje 10. august kl. 15.00

Nykomponerte slåtter av Knut Buen, satt ut for klaver. Det som er nytt med konserten på Neset 10.08. er at materialet er originalt og at pianisten Håvard Gimse stiller med en rekke av sine internasjonale studenter fra Musikkhøgskolen, for å urfremføre dette verket på klaver. Pianistene kommer fra høyst ulike land og verdensdeler og har fordypet seg i dette helnorske materialet for å kunne ha det på sitt fremtidige repertoar. De unge utøvernes forskjellige bakgrunn resulterer i mange ulike innfallsvinkler til stykkene, slik at hver slått får sin egen farge preget av en verden der ulike kulturer smelter sammen.   Noen av slåttene vil også bli å høre i hardingfeleversjon av Knut Buen selv.

Gjennom flere år har Knut Buen komponert nye slåtter på hardingfele. Flere av disse er spilt inn på ulike kassetter, vinylplater og cd. Komponeringen har vedvart og tatt nye veger gjennom samarbeid med spillemann og arrangør Kjetil Bergheim som har satt ut mange av slåttene for klaver. Det er en tradisjon for dette, helt tilbake til Ludvig Mathias Lindeman, Halfdan Kierulf og Edvard Grieg sitt musikalske virke. Mest kjent er vel Op. 72, Slåtter av Edvard Grieg. Dette materialet bygger på gamle slåtter etter ulike mesterspillemenn i Telemark. Denne gangen er alle slåttene fra vår tid.