Django Reinhardt-kveld med Touché Monet

Krossen Pub torsdag 13. september kl. 20.00

Det er 65 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, og musikken hans er like aktuell i dag! Gitarhelten blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier til ære for stringswingens far.
På Krossen Pub, Rauland arrangeres det Django Reinhardt-kveld for første gang. Arrangør av kvelden er gruppen som tidligere het Touché, og som i fjor oppgradert navnet sitt til «Touché Monet». Dette for å gjøre kvartetten lettere tilgjengelig på elektroniske plattformer og for å markedsføre den musikalske utviklingen som har foregått i bandet den siste tiden. Touché Monet er en av landets ledende grupper for stringswing og sigøyner-jazz i stil fra Django Reinhardt og Hot Club de Norvége. De har spilt over 150 konserter på jazzklubber og kulturhus siden oppstarten i 2010, og blant dem er flere utgaver av Djangofestivalen i Oslo og Robert Normann-festivalen i Sarpsborg.

Django Reinhardt hadde med fiolinist Stéphane Grappelli – Touché Monet har med den amerikanske fiolinisten Meade Richter. Meade har røtter i sjangeren bluegrass og har vunnet store konkurranser og utmerkelser i sistnevnte sjanger. I 2012 fikk han tittlen Master Fiddler fra staten North Carolina i USA.
Ved konserten på Krossen Pub har Touché Monet med deres utgivelse fra tidligere dette året, «Mosaic». Det er flere egne kompisjoner på utgivelsen, med inspirasjon fra stringswing, Django Reinhardt, bluegrass, latin-amerikansk og spansk musikk.

Spotify: open.spotify.com/artist/7t2kG5I2Yf2PToqyqjlmpA
Facebook: www.facebook.com/touchemonet

Konsertstart kl 20
Inngangspenger kr 100