Hopp til hovedinnhold

Hyttefolk

- For deg med fritidseiendom i Rauland

Fritidsboere i Rauland og Vinje

Det er mange fritidsboere i vår vidstrakte kommune. Denne seksjonen er tiltenkt deg som har fritidsbolig her, og som en trygghet for deg som vurderer å kjøpe fritidseiendom i Rauland.

Gi oss din tilbakemelding om du savner en type informasjon, du finner kontaktinfo i venstremenyen.

Rauland - blant norges mest populære områder

Rauland har gjennom en årrekke vært blant de mest populære hytteområder i Norge.

Helt fra tidlig på 1970-tallet har det årlig blitt bygget i større eller mindre ustrekning i denne lille fjellbygda midt i Norge.

Gjennom en helt bevisst politikk fra politikere og innbyggere skjøt utbyggingen virkelig fart fra tidlig på 2000-tallet.

Hvor store er vi?

Den store utbyggingen av hytter i Rauland og Vågslid gjør Vinje kommune til Norges 9. største hyttekommune.

Vi har stort sett ligget på topp i Norge i utbyggingen av antall BYA(bebygget areal) i de siste 5 år.

Det er mye som tyder på at vi også i år vil ligge på topp. (Se egen sak, DN)

Samarbeid

Rauland og Vinje kommune øker nå innen utbygging og reiseliv mer enn gjennomsnittet i Norge og Telemark. Dette skyldes ikke bare at det fint og flott i vårt område.

Samarbeidet mellom Vinje kommune, reiselivsaktører, annet næringsliv, innbyggere og hytteeiere er tettere enn hos de fleste andre destinasjoner det er naturlig å sammenlikne seg med.

Gjennom Rauland Turist, felles hjemmeside på visitrauland.com og diverse samarbeidsprosjekter får vi til enhver tid de beste ressurser til disposisjon. Gjennom innspill og samhandling oppnår vi raske og gjennomtenkte løsninger og endringer.

Veien videre

Det er ikke noe som tyder på at farten vil bremses særlig opp. Selv i 2008, som for mange var et vanskelig år, tok vi fart og kjempet til oss store markedsandeler.

 Det er mye som tyder på at "de store blir større". Store destinasjoner som Rauland, som allerede er bygget ut med tung infrastruktur, vil klare seg best i fremtiden, uansett overordnede økonomiske forutsetninger. Kundene trekker mot de destinasjoner som føles "trygge", og det virker ganske klart at mange føler at Rauland er et godt sted å investere sine sparepenger.

Fortsatt ledige hytter og tomter

Det er fortsatt en rekke tomter og hytter å få kjøpt. Selv om noen områder fylles opp, kommer andre til.

Kommunedelplanen for området Rukkemo-Torvetjønn er under rullering, og det investeres fortsatt i det kommunale vann- og avløpsanlegg.

Vinje kommune og næringslivet har som mål å styre utviklingen videre.

Med et godt grep på utviklingen, vil det være fullt mulig å fortsette å bygge Rauland som Norges kanskje mest populære hytteområde!

Developed by Aplia AS     Powered by eZ Publish - Personvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.