Fargerik høst på Rauland


Flotte naturopplevelser ved foten av Hardangervidda

Telemark er kjent for sin store variasjon i natur, landskap og opplevelser. Rauland ligger i hjertet av Fjell-Telemark.

Her kan du ta med deg kjæresten, familien eller gode venner på vandring, fiske eller padletur i mektig høyfjellsnatur, og runde av dagen med en herlig middag og en avslappende kveld i flotte omgivelser. 

Med Rauland som base har du flere attraksjoner i Fjell-Telemark innen rekkevidde. Nedenfor er noen av dem.


Lei en kano på Rauland

Kano på Vierli

Rauland Feriesenter leier ut kanoer i Uvatn (nedenfor Vierli Kafeteria) og har oppgradert båtplassen med ny flytebrygge sommeren 2022, nye kanoer og en flott rasteplass med bålpanne.

» Kanoutleie på Vierli

Kano på Austbø

Austbø Hotell har kanoer til utleie og flott padlevann rett nedenfor hotellet. Her kan du følge Myraåi som slynger seg ut til vakre Tansvatn. Her finner du også Fagersand med strand og turstier.

» Kanoutleie på Austbø Hotell

Image
Image

Badstuer på Vierli

Hva med en avslappende start på dagen eller et herlig avbrekk etter vandreturen? Vierli har to badstuer som er plassert ved Uvatn. Her kan du enkelt booke tid via en app på telefonen.

» Les mer og bestill her


Tips til vandreferien

Foto: Hans-Petter Teigen

Falkeriset - på steinlagte stier 

Den flotte turen opp til Falkenuten (1096 m.o.h.) er ikke uten grunn alles favoritt! Turen går 1,5 kilometer på steinlagte stier - og på toppen belønnes du av en panoramautsikt mot Hardangervidda og Gaustatoppen.

» Les mer om Falkeriset


Image
Foto: Hans-Petter Teigen

Skulpturen Vidsyn

Du ser den fra hovedveien - tronende oppe på Vierlitoppen, den mystiske skulpturen, som følger deg med øynene. Parkér ved Vierli kafeteria, og følg gangstien under brua og videre oppover - både skulpturen og utsikten på toppen gjør det til en alldeles flott opplevelse.

» Les mer om Skulpturen Vidsyn


Image

Bossnuten

En annen toppturfavoritt er Bossnuten, en 1,5 times gåtur med utgangspunkt i veikrysset ut til Varland. Fra toppen (1431 m.o.h.) har du fantastisk utsikt i alle retninger, både mot Gaustatoppen, Brattefjell, Møsvatn og mot Hardangervidda.

» Les mer om Bossnuten


Image
Begge foto: Hans-Petter TeigenGaustatoppen er Norges og Nord-Europas beste utsiktspunkt.
Se 1/6 del av Norge på en klar dag.

Foto: Gaustatoppen.no

Besøk Gaustatoppen - Norges vakreste fjell og Norges beste utsiktspunkt

Gaustatoppen (1883 moh.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt.

Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Hit kommer du til fots eller med Gaustabanen som tar deg opp over 700 høydemeter på innsiden av fjellet.Feriepakker og tilbud