Hjem > Sommer


Sommer

- Opplev sommeren på Rauland!

Sommerkart

Rauland Sommeravis


Se Rauland i 360-grader - Trykk på bildet:

Se kjøreturen til Rauland fra Heddal Stavkirke:

 

Jakten på Hyttedrømmen - Ta turen i Fjell-Telemark from jaktenpåhyttedrømmen on Vimeo.

Rauland om sommeren:

 

Rauland om høsten:

  

I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri. Eller hva med et høgfjellscruise til Mogen?

Fjellvåken II

En strålende sommerdag med katamaranen og rutebåten MB Fjellvåken II på Møsvatn 919 m.o.h. er en unik opplevelse.

Båten går i rute mellom Skinnarbu og Mogen i sommersesongen. Mogen Turisthytte er en populær innfallsport til fotturer fra hytte til hytte på Hardangervidda - villreinens rike, Europas største høgfjellsplatå og Norges største nasjonalpark. Les mer om Fjellvåken II

Fottur

I Rauland ligger alt til rette for flotte fotturer i fjellet. Her kan du gå fra hytte til hytte i turistforeningen sitt nett av hytter og merkede turstier på Hardangervidda.

Du kan også velge å gå kortere fotturer i nettet av merkete turstier rundt i bygdene. Turistkontoret har detaljerte kart og forslag for fotturer i området.

Aktiviteter på Raulandsfjell og Vierli

Raulandsfjell tilbyr båt-, kano- og sykkelutleie og et stort utendørs lekeområde med blant annet trampoline og sandvolleyballbane. Nytt av året er aktivitetshelger med konserter, musikk og moro. Raulandsfjell satser også på mye god mat i sommer - og har en ny og flott restaurantmeny .   

På Vierli Turistsenter kan du besøke barnas seter med norske husdyr. Her er også et stort lekeområde med blant annet tråkke-gocarter og hoppeslott.

Båt- og kanoutleie

Raulandsfjell leier ut båter med motor og kanoer til utflukter på Totak.

Ridning

Rauland Ridesenter er et ridesenter av høy standard, med moderne staller til 30 hester. Ridesenteret er åpent hele året, og kan tilby leksjoner i ridehall og turriding i flott terreng for alle nivå og aldrer. Rauland Ridesenter skreddersyr også tilbud til grupper, firma og lignende.

Jakt og fiske

Jaktkort for småviltjakt er tilgjengelig i hovedsakelig to områder; Rauland Statsallmenning og Berunuten Vest.

Brosjyren Fiskeguide for Vinje inneholder oversikt over fiskevann i Vinje kommune, og hvor du kan kjøpe fiskekort. Brosjyren er tilgjengelig på turistkontoret eller som nedlasting her.

Kurs på Raulandsakademiet

Om sommeren og i helgene arrangerer Raulandsakademiet kortere kurs, hovedsakelig innen husflid og håndverk, men også innen musikk, data og kunst.

Kursene er i samarbeid med Folkekulturforbundet. Detaljinformasjon om kursene får du på tlf. 35 07 32 92 eller Raulandsakademietshjemmeside.

Bilvandring

Bilvandring er et tilbud til de som vil kombinere bilturen med god tilrettelagte og interessante fotturer. Kartskisser og turskildringer er å få kjøpt hos turistkontoret for kr. 10,- per stk.

Høgfjellscruise:

Sommeren har inntatt høyfjellet og arrangementene står i kø de neste helgene. Her er virkelig noe for alle! 

Hundespann hører ikke bare vinteren til. Haukeli Husky tilbyr hundekjøring hele året, og er en fantastisk opplevelse for alle! 

Besøk Rauland Kunstmuseum og salsutstillingen i sommar. 

Gjør som Sophie (6) og slå hjul på selve Dansarsteinen - den digre, flate steinen der du har utsikt over grendene i Rauland og fjella rundt Lognvikvatn. En familievennlig utsiktstur til 1050 m.o.h.

Vinje kommune har innført båndtvang i fjellet, gjeldende for hele kommunen. Les mer om forskriftene og hvorfor dette er påbudt. 

Besøk toppene og se deg rundt i denne interaktive 360º-visningen av Rauland.

Kjøp fiskekort på sms/nett

(Trykk for større bilde)
Du kan også kjøpe fiskekort på Inatur.noDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.