Hjem > Fakta om Rauland


Kart over Rauland


Fakta om Rauland

Rauland, fjellbygda i Telemark ved foten av Hardangervidda, har 1500 innbyggere og ligger på 700-1010 meter over havet.

Beliggenhet

Rauland ligger i Vinje kommune, den største kommunen i Telemark fylke, med et areal på 3117 km2. Det er en typisk fjellkommune der 80 prosent av arealet ligger over 800 meter over havet.

Vinje kommune har store friluftsområder, med Hardangervidda som det største og kanskje mest kjente. E134 over Haukelifjell fra Drammen til Haugesund gjør at Hardangervidda er et av de lettest tilgjengelige høyfjellsområdene i Norge.

Mange muligheter i Telemarks største skidestinasjon

Rauland er perfekt for påskeferie, alpin, twintip, her finner du 3 skisenter på 1 heiskort !
Vi er store på fritidseiendom, klikk her for hytte på Rauland !

Når er påsken 2018?

Historie

Rauland, Vinje og Haukeli, fjellbygdene ved Hardangervidda, har en lang historie. Her er gjort funn fra så langt tilbake som eldre steinalder. Svartedauden i 1349 knekte bygdene her for lange tider, men på 1600-talet var her atter liv og vekst, med musikk, dikt og folkekunst. Bygdene er rike på folkedikting, eventyr og segner. Her bor et stolt folkeferd, som helt opp til nye tider har visst å ta vare på sin historie.

Kultur

Rauland er også kjent for sine mange forfattere, kunstnere og musikere, og et blomstrende kulturliv. Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er blant de mange som formidler kulturarven vi er så stolte av.

Aktiviteter

Om sommeren kan du bli med MB Fjellvåken II på høyfjellscruise på Møsvatn, ta en dagstur med bil til Hardangerfjorden, besøke de mange museene og utstillingene våre, delta på kurs på Raulandsakademiet, rusle turer på merkete stier, ri på hest, sykle, fiske i klare fjellvann, jakte på småvilt og være med på mange spennende aktiviteter for store og små.

I vintersesongen kan vi by på fantastiske skiopplevelser både for liten og stor, enten det er i alpinbakken, ute i de mange milene med preparerte langrennsløyper eller kanskje i Norges største kjelketrekksenter på Vierli. Vi kan også friste med hundekjøring, snøscooter-og 4-hjuling på bane, rafting i gummibåt etter snøscooter og mange andre morsomme vinteraktiviteter.

Rauland sentrum

Vi har et rikt tilbud av overnattingssteder, handels- og tjenestevirksomheter som gjør ferien din til en komplett opplevelse!

I sentrum av Rauland finner du alt du trenger i henhold til bank, dagligvare, blomster, sportsbutikk, frisør, post i butikk, souvenirbutikk, klær, gave-og interiørbutikk, bibliotek, restaurant, idrettshall, svømmebasseng, bensinstasjon, doktor, tannlege og selvfølgelig turistkontoret.

Vi ønsker deg velkommen til en vidunderlig ferie i fjellbygda ved foten av Hardangervidda!

 Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.