Hjem > Aktør > Varmevoll Lodge > Mat fra villmarken


- Opplevelser i veiløse samfunn ved Møsvatn

Varmevoll Lodge
Telefon: 912 49 843
E-post: silvia.furtwaenglerSPAMFILTER@gmail.com (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: www.teamsilviafurtwaengler.com


Mat fra villmarken

Silvia Furtwängler bor sammen med sin familie midt i naturen og de lever for det meste av det som naturen kan gi.

Råvarer fra villmarken

Silvia vil være vår lærer, når vi skal lære å lage mat basert på råvarer fra villmarken.

Å fiske med stang, er noe alle er kjent med. Det tradisjonelle fisket med garn, er derimot en høyere kunst i det å fiske.

Tradisjonell garnfiske

For å drive med tradisjonelt garnfiske, kreves viten om vær og vind forhold, fiskens vaner og levevis der hvor den lever, og selvsagt også den praktiske kunnskapen i det å sette ut, trekke og vedlikeholde fiskegarnene. Vår opplevelse av matlagning med et anstrøk av villmark, er unik og baserer seg fra begynnelse til slutt, på naturlige ingredienser og tilberedelse.

Naturlige ingredienser

Alt vi sammen tilbereder og spiser, vil bli basert helt på naturlige ingredienser og tilberedt etter gamle tradisjonelle oppskrifter, nedarvet gjennom århundreder

Enten det er i brød, ost eller yoghurt...- vi vil tilberede maten på samme måte, slik som det er blitt gjørt ned gjennom århundredene.

Belønningen for vår kjærlige tilberedning av maten vil være den raffinerte smaken,som vil bli ytterligere understreket, når vi setter oss ned sammen ved det vakkert dekkede bordet og spiser maten på gammel tradisjonell måte.

Samle urter og frukt i naturen

Tidlig om morgenen, mens duggen ennå ligger i gresset vil vi gå ut i skogen for å samle urter og frukt - disse vil gi fisken den rette kryddersmaken.

På ettermiddagen går vi ut med båten for å sette garnene.

Om kvelden vil vi sitte sammen foran peisen, diskutere forskjellige måter for tilberedning av fisk og sammen planlegge menyen for neste dag.

Program:

Du må selv sørge for transport til Varland,Møsstrond. På Varland vil taxibåt kjøre over Møsvatn til Varmevoll.

Dag 1. Ankomst til Varmevoll kl. 17:00

Den første kvelden lager vi Fjellmat sammen. Siden sitter vi ned ved peisen, for å snakke sammen og planlegge for neste dag. Silvia vil fortelle litt om hvordan det harde livet i nord har dominert menneskene her, og maten har i denne sammenheng, spilt en stor rolle.

Dag 2.

Silvia forteller litt om den tradisjonelle måten å fiske på.

Så drar vi ut på innsjøen Møsvatn, for å sette ut garnene ....I tillegg vil vi fiske litt med stang for å supplere fangsten, hvis vi ikke får nok fisk i garnet neste dag.

Vi drar tilbake til land sent på morgenen. Lunchen gir oss en liten pust i bakken og deretter starter vi forberedelsene til vår 4-retters kveldsmeny.

Avhengig av været arbeider vi utendørs eller inne. Alle forberedelser planlegger vi i fellesskap og fordeler de forskjellige arbeidsoppgavene mellum oss.

Under matlagningen unner vi oss tid til vitser og latter....

Dag 3.
Frokost er svært viktig- På bordet vil det bli servert hjemmelaget brød, syltetøy, yoghurt, smør - selvsagt alt fra egen produksjon. Oppmuntret og styrket av en god frokost drar vi ut med båten for å trekke garna. Vi fisker også litt med stang. Deretter drar vi tilbake til Varmevoll til en tidlig lunsj.

Vi gir oss tid til å nyte en rolig lunsj og den uendlige naturen som omgir oss.

Etter en pause på to timer, begynner vi på nytt å forberede middag, i henhold til gamle oppskrifter og arbeidsmetoder.

Vi nyter middagen vår og vil heller ikke savne god vin, som godt følge til den. Avhengig av stemningen, avsluttes kvelden før eller siden....

Dag 4.

Dagen begynner med soloppgang og frokost. Også på den siste dagen drar vi ut på innsjøen og drar tilbake slik at vi rekker lunchen, som vi tilbereder sammen

Tidlig på ettermiddagen, er tiden kommet for å si - Ha det bra

Prisen omfatter:

4 dager - max. 6 deltakere.

Overnatting i dobbeltrom / full pensjon

Taxibåt: Varland - Varmevoll - Varland

Pris pr. person 9.900 NOKDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.