Hjem > Aktør > Therese Johaug > Tour de ski


- Få tips og brev fra Therese Johaug på VisitRauland!


Tour de ski

Ja nå er 2010 over, og vi alle sammen går et nytt og spennende år i møte. 2011 kunne ikke begynt bedre for meg enn ved at jeg passerte målstreken som nr. 2 totalt i Tour de ski.

Ikke vel bevart?

For mange av dere som sitter hjemme i Tv stua og ser på at vi den siste dagen av touren sliter oss opp slalombakken, tenker sikkert at vi ikke er riktig vell bevart og mange skjønner nok ikke hvorfor vi sliter oss opp i bakken.

For mitt vedkommende er det denne dagen jeg gleder meg mest til i løpet av året, hehe :-)

En drøm i oppfyllelse

Gleden av å passere mål å vite at du har oppnådd det du har drømt om, er en helt spesiell følelse. Tankene går til all nedlagt trening gjennom mange år. Det er under slike store øyeblikk jeg virkelig setter pris på de resultatene jeg har oppnår. Jeg må ærlig innrømme at jeg er utrolig heldig og privilegert som får lov til å holde på med min idrett på fulltid.

Noen ganger lykkes man

Som toppidrettsutøver må man være 100% målbevist, strukturert , tålmodig og hele tiden ta de rette valgene for at man skal oppnå suksess. Noen ganger lykkes man, andre ikke. Dette har jeg selv erfart. Når man er i motgang er det viktig at ikke troen på det man driver med forsvinner men at man heller ser framover, stoler på sine kvaliteter og kjenner at man står godt i dem.

De motgang man opplever over en liten periode gjør at man setter ekstra stor pris på de gode resultatene man presterer.

Året 2010 har virkelig gitt meg mange rike erfaringer nettopp på dette :-)

Julefeiring med mamma og pappa

Etter litt over en uke med juleferie hjemme hos mamma og pappa i Dalsbygda, reiste jeg ned 5. dag jul. Det er en spesiell følelse hvert år å reise hjemmefra når det er jul, men når man først kommer seg iveien og møter de andre på Gardermoen går det greit.

Jaktstart, sprint og duathlon

Vi startet i Oberhof med prolog og jaktstart før vi satte oss i bilen og kjørte til Oberstorf der det skulle være sprint og duathlon. Etter duathlonen reiste vi til Toblach der det var en fri dag først før det braket løst med sprint fri og 15 km jakstart. Deretter var siste stopp Val de fiemme der de to avsluttende etappene skulle gå. Selv om det har vært mye reising så har det egentlig gått veldig fint og stemningen har vært på topp.

Videre fra klassisk sprint!

Fra mitt ståsted er jeg veldig fornøyd med alle løpene jeg har gått, målet har hele tiden vært å ha fokus på hver enkelt konkurranse, og skaffe seg så mange sekund og bonus sekund som mulig - kom jo til og med videre fra klassisk sprinten i Oberstorf, hehe :)

De to siste etappene gikk for meg over all forventning så jeg ser fram til nye utfordringer og tøffe tak til fortsettelsen av dette året, allerede til helgen skal jeg til Ottepä og gå 10 Km klassisk.

De siste dagene har jeg vært hjemme i Dalsbygda for å lade batteriene. Selv om det var litt uvant å være hjemme en helg å se på skirenn i sofa kroken var det litt deilig også. En utrolig bra norsk helg, morsomt å se at Celine tok steget opp på pallen i går.

ThereseDette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.