Hjem > Aktør > Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland


- Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland
Telefon: 35 95 29 00
E-post: raulandSPAMFILTER@hit.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: Nettside

3864 Rauland


 

Tradisjonskunst

Institutt for folkekultur på studiestad Rauland ligg i Vinje kommune og har ansvar for utdanningstilboda i folkemusikk og folkekunst ved HiT.

Rauland er ei bygd med rike tradisjonar innan folkekunst og folkemusikk og fleire kjende kunstnarar har budd og arbeidd her.

Studentarbeid:

Aktuelt:

Onsdag 18. mars kan ein høyre slåttespel og gode soger frå Seljord og Vest-Telemark i Årestoga på Raulandsakademiet. To formidlarar frå to generasjonar gjev oss eit innblikk i ei løynd og mystisk verd med tussar, gygrer, forsteining og bergtaking. Her er spenning, humor, dramatikk, sorg og glede.

Velkommen til Rauland Internasjonale Vinterfestival 
11.-15. februar 2015

Onsdag 26. November kjem den prisbelønte kvartetten We Banjo 3 (+1) frå Galway, Irland innom Årestoga på Raulandsakademiet som snarast, som ein av tre konsertar i Noreg.

Onsdag 5. november får Rauland besøk av tre meisterspelemenn på hardingfele, nemlig Leif Rygg, Knut Hamre og Håkon Høgemo. 

Folkemusikkscena på Rauland presenterer Ugagn, 22. oktober kl. 20.00 på Kaffibaren.

Har du trong til påfyll av energi, bør du finne vegen til Årestoga på Raulandsakademiet tysdag 30. september. Fliflet/Hamre er eit orkester som er noko for seg sjøl. 

Haustsesongen ved Folkemusikkscena opnar med ein fartsfylt duo: Kevin Henderson frå Shetland og svenske Mattias Pérez.

Søndag 1. Juni vert det ein matiné-konsert på Kaffibaren på Rauland med noko som høyrast ut som ein litt uvanleg sjanger.

Bli med i ei mellomaldersk verd, med riddarar, møyar, draumetydingar, havfolk og dramatikk. Ein får møte kveding, hardingfelespel og harpespel i solo og samspel. Onsdag 14. mai i Kaffibaren.

Onsdag 28. august kl. 20.00 blir det konsert med Storm Weather Shanty Choir på Årestoga

Se film:Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.