Hjem > Aktør > Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland


- Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland
Telefon: 35 95 29 00
E-post: raulandSPAMFILTER@hit.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: Nettside

3864 Rauland


 

Tradisjonskunst

Institutt for folkekultur på studiestad Rauland ligg i Vinje kommune og har ansvar for utdanningstilboda i folkemusikk og folkekunst ved HiT.

Rauland er ei bygd med rike tradisjonar innan folkekunst og folkemusikk og fleire kjende kunstnarar har budd og arbeidd her.

Studentarbeid:

Aktuelt:

Onsdag 5. oktober er det duka for ein konsert på Rauland der improvisasjon, kommunikasjon og speleglede er i fokus. Me skal møte gruppa VRANG, som er sett saman av Tuva Færden, Maja Gravermoen Toresen og Jon Hjellum Brodal.

Onsdag 7. september er det ei heilt spesiell hending på konsertfronten i Rauland; Frå Austin, Texas og Finland kjem eit eksotisk og høgst kompetent ensemble med Erik Hokkanen i spissen.

Tre toppspelemenn kjem til bygds! THE NORDIC FIDDLERS BLOC spelar på Kaffibaren i Rauland torsdag 18. august.

Se programmet for avslutningsdagane 3.-8. juni 2016

Folkemusikkscena på Rauland inviterer til konsert onsdag 27. april kl. 20.00. 200,- /100,

Robert Burns levde på slutten av 1700-talet, men er framleis ein av dei mest elska songpoetane i verda. No har den fargerike musikaren og musikkmakaren Gabriel Fliflet dikta heilt nye tonar til mange av Burns sine songar, i fabelaktig omsetjing til norsk av Johannes Gjerdåker. Tingingsverket kan du høyre og sjå i Vinjesalen på Raulandsakademiet onsdag 6. april kl. 20.00.

I forkant av Vinterkappleiken laurdag 20. februar i Vinjesalen på Raulandsakademiet, vil meisterspelemann og felemakar Ottar Kåsa presentere sin nye CD med slåttar etter Jon Kjos (1756-1826) frå Åmotsdal med ein konsert.

Onsdag 27. januar kan du oppleve eit uvanleg og inspirert samarbeid mellom ein svensk og ein norsk folkemusikar i Årestoga på Raulandsakademiet. Erik Rydvall, nyckelharpe, og hardingfelespelemann Olav Luksengård Mjelva er båe blant dei fremste folkemusikarane i sin generasjon. To nyfikne musikarar, med godt rotfeste i tradisjonane dei kjem frå.

«GODSRUTA» stoppar ved Årestoga på Raulandsakademiet onsdag 25. november! Folkemusikkscena på Rauland sett strek for haustsesongen med musikk frå Hallingdal.

Onsdag 28. oktober blir det valdrestakt i Årestoga på Raulandsakademiet. Då kjem to felespelarar i toppklasse; Jan Beitohaugen Granli og Laura Ellestad.

Se film:Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.