Hjem > Aktør > Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland


- Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk

Høgskolen i Søraust-Noreg - Rauland
Telefon: 35 95 29 00
E-post: raulandSPAMFILTER@hit.no (Fjern SPAMFILTER fra adressen)
Web: Nettside

3864 Rauland


 

Tradisjonskunst

Institutt for folkekultur på studiestad Rauland ligg i Vinje kommune og har ansvar for utdanningstilboda i folkemusikk og folkekunst ved HiT.

Rauland er ei bygd med rike tradisjonar innan folkekunst og folkemusikk og fleire kjende kunstnarar har budd og arbeidd her.

Studentarbeid:

Aktuelt:

Laurdag 16. desember kl. 14.00 inviterast publikum på Telemarkstunet på Raulandsakademiet inn i Årestoga til eit stemningsfullt pusterom frå jolehandel og stress. Kvedaren Ingebjørg Lognvik Reinholdt frå Seljord i Telemark reiser rundt i førjulstida med saman med gode musikervener og konsertprogrammet «Jul i Nord».

To av dei fremst folkemusikarane i landet, Øyonn Groven Myhren og Anne Hytta, har gjenge saman i duoen Sogesong. Resultatet er ei plate med rjukande ferske, friske og originale tolkingar av eldgamle viser som var godt gøymde, men ikkje heilt gløymde. Onsdag 22. november kan du høyre dei i Grotten på Raulandsakademiet.

Onsdag 1. november blir det godt spil å høyre på Rauland: Tvo veteranar gjestar Folkemusikkscena.

Sett av onsdag 4. oktober: Frå nabolandet i aust kjem ei av dei meist «heite» gruppene for tida til Rauland og Årestoga. Ahlberg, Ek og Roswall har med sitt blendande samspel og sine fantasifulle arrangement hausta suksess på ymse folkemusikkfestivalar rundt om i verda dei siste åra. Musikken deira kjenneteiknast av stor variasjon i uttrykket og ein aldeles uimotståeleg «sving» på fele, nykkjelharpe og gitar.

Onsdag 20. september kl. 20.00 spelar bandet Martinnitus i Årestoga på Raulandsakademiet. Bandet er sett saman av tre godt vaksne karar som har høyrt mykje gjennom eit langt musikarliv. Mellom anna slåttane etter spelemannen Martinus Amundsen frå Elverum, som gruppa har namnet frå. 

”Lady Hardanger er i utgangspunktet et bandnavn fra himmelen, og sånn høres de  jammen ut også.” Slik skriv Dagsavisen om Lady Hardanger. Onsdag 23. august kjem dei til Rauland.

I 35 år har Knut Reiersrud traktert gitarane sine på tallause scener og oppglødd publikum - bokstavleg tala - verda rundt. Fredag 2. juni spelar han i Årestoga på Raulandsakademiet. 

Se programmet for avslutningsdagane 2-4. juni 2017.

Onsdag 10. mai kjem Torgeir Straand og Lars-Ingar Meyer Fjeld til Årestoga på Raulandsakademiet. Sams for desse karane er at dei stod fram som gode spelemenn i ung alder - båe spela dei seg beint gjennom B- klassa - var A-klassingar i 20-årsalderen.

Hans og Rasmus Kjorstad frå Nordgard Kjorstad i Sør-Fron er to unge og markante felespelarar i det unge folkemusikkmiljøet i Noreg. Onsdag 15. mars kjem dei til Årestoga på Raulandsakademiet.

Se film:Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.